Виявляється, під боком є рішалови!

Виявляється, під боком є рішалови!

Віднині поліція, прокуратура і СБУ в Козятині відміняється за відсутністю необхідності?

Ми повідомляли, що у волонтерський центр газети “RIA-Козятин” за захистом звернувся ветеран АТО Олександр Дяк, що мешкає в селі Іванківці Козятинського району. Ми провели журналістське розслідування, результатом якого стала публікація “Ветерана АТО катували в Козятині для розваги”. Стаття визвала резонанс загальнонаціонального розмаху. Тепер відомо, що поліція провела певні дії і, як нам вже відомо, справу закрили за примиренням сторін за ст. 125 КК України.

У процесі всебічного розслідування ми про подію проінформували голову асоціації ветеранів Козятина Олега Пявку. Він на своїй сторінці у Фейсбуці розмістив пост: фото стоячих спиною на колінах людей та обличчя в фас Олександра Дяка. При цьому завірив, що конфлікт вирішений виплатою компенсації Олександру та зустрічною заявою про відсутність претензій.

За фактом, Олег Пявка з нами співпрацювати відмовився. І уже в іншому виданні району прозвітував, який він рішалово. З власної позиції з поліцією, особами, що “нібито душили” (із публікації Пявки) і вину визнали та потерпілим.

Відео дня

Порішав все, як рішалово, бо на ранок ще четверо осіб з яйцями прибули в редакцію з метою зашугати, погасити, перепідкорити і залякати редактора газети Тетяну Лозінську. Якщо це все звести до купи та згадати про наряд поліції, що прибув за викликом… похіхікати та бездіяти. За фактом також поглумились над редактором-жінкою, діти якої ветеран і волонтер. Усе це виглядало, як добре спланована рейдерська атака на газету “RIA-Козятин”, що  є приватним бізнесом. Або прибити чужий бізнес без оформлення до свого фактичного правління?

Але слово правди зробило свою дію. Юристи-ветерани АТО розберуться за буквою закону, а не “по понятіям” Пявки, з місцевою поліцією. Остання діяла поза межами закону, коли закрила кримінал, якого “не було”. Адже події мають іншу кваліфікацію! Таке враження, що Пявка разом з начальником поліції застосовує закон Зімбабве, можливо, інших банд і не поважають Кримінальний кодекс України.

Цей злочин включає в себе ст. 146 КК України. Незаконне позбавлення волі або викрадення людини караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той же строк. Ті самі діяння, вчинені щодо малолітнього або з корисливих мотивів, щодо двох або більше осіб або за попередньою змовою групою осіб, або способом, небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або таке, що супроводжувалося заподіянням йому фізичних страждань, або із застосуванням зброї, або здійснюване протягом тривалого часу, - караються обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Діяння, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені організованою групою, або такі, що спричинили тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Чому поліція пішла на поводу у “рішалова Пявки”, а не закону, тепер хочуть розібратись тисячі ветеранів області та України. Колективно складений позов до правоохоронних органів про проведення досудового розслідування згідно з вимогами КПК України.

Про перебіг подальших подій - в наступному номері газети.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Олег Береза

    Що Попу полагається ,  то Дякові --зась!!!
  • Анна Бокал

    Всі ці питання задайте Олександру Дяку!!! Він добивався грошей - він їх отримав!!!!
  • Олег Береза

    Голову районної ради В М Слободянюка опустили по -дорослому ! Дуже справедливо!!! Але чому так сам себе опустив Пявка? Чи не готується він стати  блюдолизом   в опущених?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up