Вокзал став небезпечним уночі

Вокзал став небезпечним уночі

Почастішали звернення на гарячу лінію газети “RIA-Козятин” відносно безладу на залізничному вокзалі, особливо у темну пору доби.

Розповідають, що “транзитних пасажирів напідпитку обчищають місцеві бомжі”, таксисти, “авторитети”. Провідники потягів поскаржилися, що викликали по Козятину поліцію і після прибуття біля вагону  правоохоронців не було. Інші люди, які змушені були скористатися залом очікування, боялися вийти за розкладом на перон, бо там галаслива компанія неадекватних молодиків з дівчатами перестрівали кожного і вимагала гроші. Повне беззаконня.

Прокоментувати ситуацію я попросила начальника виробничого підрозділу вокзалу ст. Козятин філії “Пасажирська компанія” ПАТ “Укзалізниця” Анатолія Чабана.

— Під час проведення реформи МВС України, з 2015 року Лінійний відділ міліції по станції Козятин було ліквідовано. У зв’язку з цим, обов’язки щодо охорони правопорядку на вокзалі ст. Козятин покладено на Козятинське відділення поліції Калинівського відділу ГУНП у Вінницькій області.

Відео дня

Щорічно, на початку року, складаються Заходи щодо дотримання правопорядку на території вокзалу станції Козятин (далі – Заходи), які затверджуються адміністрацією вокзалу ст. Козятин та погоджуються керівництвом Козятинського відділення поліції. Так, у Заходах на 2018 рік зазначено, що черговий по вокзалу ст. Козятин спільно з представниками Козятинського відділення поліції постійно вживають дієві заходи щодо: профілактики і недопущення знаходження на вокзалах осіб без постійного місця проживання; виявлення та запобігання терористичних та диверсійних дій; недопущення на території вокзалу знаходження осіб, які пропонують різноманітні послуги пасажирам (обмін валюти, здача житла тощо); випадків несанкціонованої торгівлі, перепродажу проїзних документів, а також ряд інших заходів тощо.

Згідно з розділом 8 «Порядок дій працівників вокзалу ст. Козятин у випадку надзвичайних або нештатних ситуацій» Технологічного процесу з надання послуг пасажирам та організації роботи вокзалу ст. Козятин черговий по вокзалу, у випадку виявлення правопорушень на території вокзалу, телефонує в чергове відділення поліції за номером 102. Такі виклики реєструються в спеціальному журналі, який знаходиться у чергового по вокзалу ст. Козятин. На виклик направляються працівники поліції для усунення ситуацій, які виникають під час перебування пасажирів на залізничному вокзалі. Після усунення виявленого правопорушення на території вокзалу ст. Козятин, направлені працівники поліції роблять відповідний запис про вжиті заходи в спеціальному журналі у чергового по вокзалу ст. Козятин.

Для всіх, кого бентежить ситуація на станції Козятин, повідомляю, що з офіційним запитом я звернулась до головного поліцейського Козятинщини пана Швеця відносно відсутності працівників поліції в денний, вечірній та нічний час на території вокзалу ст. Козятин. Зокрема, чи є зареєстровані виклики на 102 з потягів останнім часом і яка реакція на подібні виклики по станції Козятин Козятинського відділення поліції.

Чекаю. Продовження теми в наступному номері.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up