Волонтер не тільки той що возить, а той що ділиться

Волонтер не тільки той що возить, а той що ділиться

5 грудня «Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку»

На сьогодні необхідність волонтерства значно стихла, набула маловираженого характеру і звузилась до десятка осіб. На Козятинщині волонтерів відзначили на публічних заходах в актовому залі райдержадміністрації. Подяки, відзнаки і подарунки вручали голова райдержадміністрації, міський голова та заступник голови райради. Приємно, що відмічено і наш волонтерський колектив при газеті “RIA-Козятин”.

Як у Канаді

Уже в період війни на прохання українців в Канаді до них відбула група молодих людей з метою порозумітись і максимально ефективно скористатись допомогою від діаспори для добровольчих батальйонів. Оскільки делегати молоді, їх зустріли ровесники. Наших хлопців вразило те, що в Канаді, щоб поступити на будь-яке конкурентне робоче місце чи в учбовий заклад, запитають: “В яких волонтерських програмах, акціях брав участь? Скільки є відпрацьованих годин і чи можеш довести, що це відповідає дійсності?”

Відео дня

Практично всі світові бренди Канади взагалі відмовляються мати справу з фаховим спеціалістом, якщо він не доведе, що волонтер. А діти публічних осіб, якщо ухилились, або зневажливо відгукнулися про волонтерство, то їх батьки йдуть з роботи наповнені повною зневагою від суспільства.

Що ж у нас в Україні

Біда на сході, а саме війни з Московською імперією, в тому, що мати з батьком при мізерних доходах вдягали з ніг до голови солдата за майже дворічний грошовий дохід. Відправляли боронити територіальну цілісність України. Багато жертовно полягли воїнами на полі битви, пропали безвісти, покалічились. А як свідчить світовий досвід, з війни ніхто ніколи не вертається.

Потрібно визначитися, до чого лежить душа

Хто працює з нашим колективом? Найперше, діти і їх сотні. Вони малюють, пишуть, ліплять сувеніри під опікою вчителів шкіл, громадських формувань. А чого варта постійно діюча акція “збір кришечок. Це також сотні людей. Ми прийняли від громади тонни одягу різного призначення та передали тим, хто потребував допомоги. Тільки волонтерською діяльністю по журналістським розслідуванням нам вдалось акумулювати значні кошти до ста тисяч гривень та придбати і передати на передову 8 комплектів засобів зв'язку. Морській піхоті — автомобільні скати тощо.

Виходить, що в Україні і тим більше Козятині та районі, віддавати частину свого часу на добровільних засадах престижно. І удостоїтися цієї честі може ще й не кожен! Щоб розібратися, варто звернутись за допомагає всемогутнього інтернету. Можливостей маса, головне - визначитися, до чого лежить душа.

Якщо ви хочете рятувати людство, то краще «Червоного Хреста» нічого не знайдете. Люди їм потрібні завжди: починаючи від тих, хто готовий сидіти в офісі, і закінчуючи тими, хто буде надавати реальну фізичну допомогу. Вимоги мінімальні: витривалий характер і висока мотивація. Графік нескладний - 4 години один раз в тиждень, проте ви повинні бути впевнені, що пропрацюєте там, як мінімум 6 місяців.

Для всіх інших рекомендуємо не чекати чуда, а чудити самим. Туризм, робота в лікарнях або дошкільних установах, організація заходів всілякого характеру — політ фантазії безмежний! Наприклад, якщо ви знаєте іноземні мови і в потоці людей відчуваєте себе, як риба у воді, то міжнародні конференції, виставки, спортивні змагання або фестивалі стануть ідеальною платформою для застосування всіх ваших навичок і особистісних якостей.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Влад Лісовий

    Най яскравий волонтер Козятина Стецюк то дітей на садиби лахматих відправити побатрачити то у його святе.Хоча належне оформлення отримання грошового  вихначення з подальшою та витратою на допомоге бідним студентам.Пінсіонерам викладачам і буде волонтнрство.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up