Вже пересушили близько тонни овочів. Потрібно ще. Глухівчани про сухі борщі для наших воїнів

Вже пересушили близько тонни овочів. Потрібно ще. Глухівчани про сухі борщі для наших воїнів
  • Глухівчани розказали про роботу колективу Кашперівського ЗНВК з виготовлення сухих борщів і супів для наших захисників. 
  • Пишуть, що є потреба у овочах. Всі бажаючі можуть приносити картоплю, буряк, моркву, капусту, цибулю, часник.

На сторінці Глуховецька об'єднана територіальна громада написали пост про готування сухих борщів на фронт.

— Перші сушки ми купили 6 липня і відразу почали сушити овочі. 15 липня купили вакуматор, пакети для вакумування. 22 липня купили блендер. Також було закуплено лотки для зберігання сумішей, пакети, приправи, томатна паста, словом, все що потрібно для нашого виробництва. На все це потрачено було близько 30 000 грн. Спочатку донатили всім колективом, потім доєдналися односельці, місцеві підприємці, СВК «Кашперівський». А після посту у ФБ почали донатити родичі, знайомі, одногрупники, учні, волонтери, просто незнайомі люди. Завдяки цьому ми придбали ще дві сушки (17175 грн.) За ці ж кошти ми закупляємо овочі, крупи, м’ясо, пакети для вакумування, томатну пасту і т.д. Усі кошти витрачаються виключно на виробництво сухого харчування, жодних адміністративних витрат не виникає, — пише Світлана Біла

Відео дня

Частину овочів принесли односельчани та мешканці сусідніх сіл. За весь час пересушили близько тонни овочів, 100 кг м’яса, майже 30 кг круп. Виготовили 200 пакетів борщу та 100 пакетів супу!

— Ми продовжуємо нашу справу! Дякуємо щиро всім людям, що нам допомагають! Працюємо задля перемоги. Ми й надалі потребуємо допомоги всіх небайдужих людей! Просимо приносити картоплю, буряк, моркву, капусту, цибулю, часник. Також не забувайте донатити! — йдеться у повідомленні

Нагадаємо, як завдяки спільним зусиллям волонтерів, простих мешканців та преси, за кілька днів вдалося зібрати майже 30 тисяч гривень. За ці гроші придбали чотири потужних професійних сушарки, які насушать військовим борщів та смаколиків.

Реквізити банківської карти:

4149629386325112

Біла Світлана Олександрівна

Читайте також:

«Війна згуртувала нашу громаду, як ніколи раніше»: про допомогу глухівчан у тилу

«Коли ми їх спробували самі, у нас просто виросли крила». Готують мамин борщ для ЗСУ

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up