«Я хочу безкоштовно стригти дітей з інвалідністю»

«Я хочу безкоштовно стригти дітей з інвалідністю»
Інна П’ясецька — професійний майстер-перукар. Вона працює у цій сфері понад десять років

Приклад. Інна П’ясецька не перший рік займається волонтерською діяльністю. Жінка працює перукарем і у вільний від роботи час стригла дорослих, які мають інвалідність. Згодом вдруге стала мамою і волонтерство відійшло на другий план, але зараз вирішила повернутися до цієї справи знову і тепер має на меті стригти безкоштовно діток з інвалідністю

Козятинчанка Інна П’ясецька понад десять років працює перукарем. Позитивна, відкрита до спілкування, активна, вона ніколи не сидить без діла. Виховуючи двох прекрасних діток (старшу донечку і маленького синочка), вона встигає ще й працювати. Ми познайомилися три роки тому, коли Інна вирішила стати волонтером. Тоді вона почала безкоштовно стригти людей з інвалідністю.

Одного дня до перукарні, де на той момент працювала героїня нашої історії, завітала жінка, попросила постригти. Як це завше буває, розговорилися. Так Інна дізналася, що її клієнтка має дорослу дочку, у якої інвалідність. Інна запропонувала наступного разу прийти з дочкою і сказала, що постриже її безкоштовно.

Згодом клієнтка таки привела до перукарні дочку, Інна її постригла, все пройшло чудово, жінка залишилася в захваті. Тоді козятинчанка й подумала, чому б не стригти безкоштовно людей з інвалідністю, адже пенсію вони отримують мізерну і коштів на все не вистачає, а мати гарну зачіску хоче кожен.

Відео дня

Про цю благодійну акцію писали і місцеві, і обласні газети. Знімали навіть сюжет на 1+1. І своїм прикладом Інна надихнула інших людей також робити подібну справу.

— Після того, як вийшов той сюжет, люди у багатьох містах стали підхоплювати цю ідею, — каже козятинчанка. — Я читала коментарі під відео і там багато про це писали.

Спершу один, потім два, згодом в Інни П’ясецької з’явилися постійні клієнти. Перший час люди не вірили, що стрижка дійсно безкоштовна, приходили і перепитували. Згодом жінка стала стригти і підопічних територіального центру.

— Я прийшла туди спочатку як волонтер, — розповідає Інна. — Сказала, що хочу стригти людей. Пізніше вони мене взяли на роботу. Я і в самому терцентрі стригла, і додому до бабусь ходила. Мені подобалася ця робота. Але потім я дізналася, що вагітна. І на роботі мене скоротили. А ще й коронавірус цей почався. А не всі люди одразу зізнаються, що підчепили ковід. Був один випадок, я вже вагітною прийшла до однієї жінки, щоб постригти, її не було вдома, відчинив її чоловік, він німий. Ввечері я дізналася, що за день до цього цю жінку поклали з важкою формою ковіду в лікарню. Я так злякалася! Я ж там і за ручку дверей бралася. Боялася і за себе, бо ношу під серцем дитину, і боялася не заразити нікого з рідних, але все обійшлося.

Минув час, Інна вдруге стала мамою, народила чудового хлопчика. Волонтерство відійшло на другий план, але улюблену роботу жінка так і не змогла покинути. Завжди коли мала вільну хвилинку, приходила до перукарні і брала клієнтів на стрижку. Зараз синочок вже трішки підріс і молода матуся вирішила повернутися до волонтерської діяльності. Тепер вона хоче безкоштовно стригти дітей з інвалідністю.

— Я давно про це думала, — зізнається Інна. — Таких діток у нашому місті багато, мені їх дуже шкода. І у нас немає в Козятині навіть жодного закладу, де їх можуть постригти безкоштовно. Так, у нас є терцентр, але я питала, там тільки дорослі. У нас є «Промінь», де діти з інвалідністю проходять реабілітацію і там з ними займаються надзвичайні люди, Емілію Гонтар я сама добре знаю, вона була моїм логопедом. Але у «Промені» не надають безкоштовні перукарські послуги. Я раніше ходила до знайомої, стригла її дитину. У неї син має епілепсію і проблеми із розвитком. Таким дітям теж потрібен догляд за собою. І не має значення, скільки їй років — три чи шістнадцять, це все одно дитина. Нам потрібно робити добро, особливо зараз.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Наталя Іщук

    Іннуся молодчинка, ти супер перукар!!!!
  • Инга Мельничук

    Хай Бог допомагає в добрій справі!!
  • Ірина Гумінська

    Божа душа.
  • Виктория Седлецкая

    Молодець!
    Доброта та взаємодопомога - це риса українських жінок!

keyboard_arrow_up