Як чиновники обдурюють громадян

Як чиновники обдурюють громадян

Зіграли спектакль, де вигнали свою ж бухгалтершу, зате “головного” залишили

Махнівську сільську громаду вводять в облуду. Можновладці влаштували калейдоскоп інтриг. У багатьох людей склалося таке враження, що дії голови сільради, директора комунгоспу та голови райради направлені на окозамилювання та відволікання уваги від тих кричущих фактів, про які газета неодноразово висвітлювала у своїх публікаціях. Ніхто не розібрався, чому не ремонтовані пам’ятники, хто винен у тому, що в дитячому садочку не доїдають діти та їдять припорчену телятину, а крупи з черв’яками, падають водонапірні вежі та багато іншого. Щоб не було видно їх інфальтиності та героїчної бездіяльності, за сценарієм Павла Кузьмінського та Віктора Слободянюка, депутат місцевої ради Сергій Цуркан зібрав виборців свого округу, де балотувався. У присутності голови села заслухали на зборах заяву Цуркана, в якій той просить звільнити його з посади директора комунгоспу. Обгрунтував своє рішення тим, що у сільській раді засідає мафія, добитися практично нічого неможливо. Люди, присутні в залі засідань, його підтримали та позитивно охарактеризували  виробничу діяльність Сергія Цуркана.

Та об’єктом  критики стали головний бухгалтер сільради Раїса Андрійчук та бухгалтер комунгоспу Тетяна Лисенко. Дійсно, пані Раїса тримає верх у керівництві. До неї на прийом потрапити важко навіть працівникам сільської ради: завжди має невідкладні питання, які, до речі, не стосуються фінансової діяльності сільради. Виявляється, вона веде бухгалтерію фермера з села Перемога Михайла Дудника. Ще й комунальне підприємство обслуговує. Постійне перебування сторонніх осіб у кабінеті бухгалтера почало дратувати всіх, тільки не голову сільради!

Може це і стало причиною, щоб когось викинути з команди? Тому Цуркан і звернувся до своїх виборців та Слободянюка за допомогою: або я, або вона! Павло Кузьмінський та Раїса Андрійчук були на стороні Тетяни Лисенко, так як вона вірою та правдою підтримувала голову села. Громада в залі запропонувала Тетяні Лисенко написати заяву, звільнитись з посади за власним бажанням. Та не захотіла, впевнено сказала, що причини немає, оскільки бухгалтерія ведеться належним чином!

Відео дня

У цей момент до зали зайшов сам Слободянюк! Своєю появою він надав сюжету динамізму: “Пишіть заяву, бо звільнимо по статті!” З такими словами він звернувся до Тетяни Лисенко.

Збори ще не закінчились та голова райради разом з Цурканом поїхали в Козятин до юристів, щоб ті проконсультували, як звільнити без заяви за статтею Тетяну Лисенко,

Від громади була створена комісія, яка мала вивчити стан бухобліку у комунгоспі. Та через день Цуркан видав Тетяні Лисенко трудову книжку із записом звільнена за згодою сторін!!! Без її заяви! А після звільнення Павло Кузьмінський, за словами очевидців, зачитав акт, який надала народна комісія, позитивний! Голова по іншому і не міг поступити! Хоча, своїх не здають, адже вона була і очима, і вухами для сільського голови.

Коли конфлікт набрав обертів, то громадяни дізналися, що не тільки бухоблік не вівся належним чином, а і директор комунгоспу собі дозволяв під час робочого часу заробляти для сім’ї: клав плитку, вікна вставляв, у водяну систему робив врізки, міняв крани. Комунальним трактором, заправленим дизелем за гроші платників податків, вивозив по людях сміття, а грошики за всі послуги вносив у сімейний бюджет!

У той час, як у комунальному підприємстві не вистачає грошей людям на зарплату! Може і пам’ятники не поремонтували та водонапірна вежа упала через те, що основній роботі керівники не приділяли уваги?

Та визнати свою бездіяльність ні голова села, ні директор комунгоспу не хочуть!

Павло Кузьмінський та Віктор Слободянюк — обидва юристи за фахом. Думаєте, не знали, що грубо порушують Конституцію та ЗУ “Про працю”? Та ще й, будучи державними службовцями. Розіграли спектакль на дві дії! Але як в районі, так і в Махнівській сільраді, звикли горе-керівники вводити феодальні відносини з усіма наслідками, що з цього випливають. Закон сили, а не сила закону?

Але проблем громади вирішити не можуть та не вміють. Замість того, щоб щось змінювати, простіше голові безкінечно сидіти в підпіллі, чекаючи зарплати та премії, а громаді підсовувати дешеві сценарії та емітувати гру у демократію. Чужинці ніколи не намагалися перетворювати справи в правову територію, бо це буде перешкоджати їх пануванню.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Береза

    Дійсно комедія! Причому тут збори Мафік?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up