Як вберегтися від «їдючої» солі

Як вберегтися від «їдючої» солі

Розпитали ремонтників взуття про те, як краще доглядати за взуттям, щоб ходити взимку з сухими ногами.

У кожного з них — свої думки з цього приводу.

Олександр (майстерня на вулиці Незалежності в старому будинку культури) каже:

— Від того, чим посипають тротуари і дороги, ліків, мабуть, немає. До мене в майстерню приносять взуття з поліуретановою підошвою. Така підошва висока і практична, та вона слизька. Я на цю підошву наклеюю ще одну підошву з матеріалу, який менше ковзається на льоду. Людям подобається. А щодо самого взуття, то раджу обробляти його гліцерином.

Відео дня

Катерина (продавець магазину взуття) вважає, що взимку краще обробляти взуття водовідштовхуючим спреєм “Саламандра”.

—  Крем-фарби  в таку погоду, як сльота, мало ефективні.

Ольга (приватний підприємець, продавець) каже, що взуття повинно бути завжди сухим. Його потрібно завжди висушувати. Мокре взуття обробляти крем-фарбою не бажано, тому що технічна сіль всмоктується в шкіру і вона твердіє. Наслідки не дуже веселі.      

Євген (продавець взуття) радить обробити взуття селіконовою емульсією.   

Іван (житель міста) радить на мокрий сніг взувати щось простіше, а не дороге шкіряне взуття.

— А якщо вже вирішили взути гарні чоботи, то краще обробити їх «Саламандрою» чи «Блискавкою». Розрекламовані креми мало ефективні, вони скоріше псують шкіру, ніж її зберігають. Щоб взуття менше мокріло і нога була сухою, поверх панчох та шкарпеток одягти раджу целофанові мішечки. Правда, нога ковзається та на душі приємно: взуття — хоч викручуй, а нога в теплі. Зараз продають симпатичні утеплені калоші, є й гарні  гумові чоботи. У них можна ходити навіть взимку. Щодо догляду за взуттям, то радив  би  купувати тільки ті креми, в яких є вміст воску .     

Оксана (продавець магазину) вважає, що для захисту від негоди краще для шкіряного взуття брати натуральний віск. Він відштовхує воду і не пропускає її всередину.

— Можна використовувати інші водовідштовхуючі спреї, але скільки я розмовляла з фахівцями цього напрямку, вони не радять користуватися “Саламандрою”.

Анатолій (мешканець міста) впевнений, що від солі, якою щедро посипають дороги і  тротуари, захисту практично немає.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up