Йому сьогодні мало виповнитись 26

Йому сьогодні мало виповнитись 26
  • Наш земляк Євгеній Шевчук загинув п’ять років тому.
  • Його життя забрала не війна, а страшна пожежа, яку він поїхав гасити у червні 2015-го.
  • Пам’яті молодого хлопця, життя якого обірвалося при виконанні службових обов’язків.

Уранці 27 листопада на подвір’ї залізничного училища зібралися учні та адміністрація закладу, щоб вшанувати Євгенія Шевчука.

До меморіальної дошки, що на фасаді будівлі навчального закладу, поклали квіти. Так віддали шану нашому земляку, який загинув ще юнаком, адже саме тут колись навчався Євгеній. Директор училища Андрій Стецюк теплими словами загадав учня залізничного училища. На мітингу також були присутні друзі та одногрупники Жені.

Відео дня

Євгеній з’явився на світ у сім’ї Лідії та Леоніда Шевчуків. На той момент батьки мешкали у Блажіївці, тож перші роки його життя пройшли у цьому селі. Згодом сім’я Євгена переїхала до Козятина.

Він навчався у школі № 2. Був старанним та уважним учнем, добре ладнав із однокласниками. Провчився у школі до 9 класу, а тоді вирішив піти навчатися до нашого залізничного училища. Здобув спеціальність «електромонтер пристроїв сигналізації, централізації, блокування (СЦБ)».

Батько Євгена, Леонід Шевчук працював на пожежному поїзді № 7 станції Козятин. І хлопець після випуску з училища пішов слідами батька — теж влаштувався на пожежний поїзд. Пліч о пліч вони працювали з татом протягом двох років, поки не трапилася та трагічна подія, біль від якої не вщухає у серцях рідних і досі.

П’ять років тому, увечері, 8 червня трапилася масштабна пожежа на нафтобазі «БРСМ-НАФТА» у селі Крячки, що на Київщині. Це була справжня техногенна катастрофа. На боротьбу з вогнем відправили пожежний поїзд № 7 станції Козятин, у складі якого були Євген з батьком Леонідом. Приїхавши в Крячки, наші пожежники приступили до виконання своїх обов’язків. І трапилося страшне — вибухнули ємності з нафтопродуктами. Цей вибух забрав життя Євгена. Батько хлопця, хоч і залишився живим, постраждав від тієї страшної пожежі — у чоловіка обгоріли руки настільки, що довелося робити пересадку шкіри.

Батьки Жені досі не можуть оговтатися від втрати.

У пам’ять про Євгена Шевчука в Козятині встановили меморіальні дошки на фасаді школи № 2 та училища, де навчався хлопець, а також будівлі Воєнізованої охорони (ВОХР), де працював наш земляк. Євгена посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступень, відзнакою міської ради «За героїзм та патріотизм». У 2018 році йому присвоїли звання «Почесний громадянин міста Козятин».

Читайте також:
Минає п'ять років, як трагічно загинув козятинський герой-пожежник Євген Шевчук
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • Таня Яремчук

    Вічна пам'ять царство небесне
  • Людмила Постоюк

    Амінь
  • Olga Timoshuk

    Светлая память...
  • Елена Майбродская

    Пам*ять і  моитва бде подякою цій дитині .яа загинула за Україну...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up