З 12 липня не буде погодинного вивозу сміття

З 12 липня не буде  погодинного вивозу сміття

В Україні заборонять захоронення на сміттєзвалищах несортованих відходів з початку наступного року. Козятинській міській раді область виділяє чотири мільйони гривень для будівництва сучасної сміттєсортувальної лінії побутових відходів на території теперішнього полігону.

Таке рішення прийняли на обласній комісії з питань охорони навколишнього середовища. На даний час в області планується створення шести сортувальних станцій. У тому числі, одна - в нашому місті.

За даними міської ради, з міського бюджету було виділено кошти на придбання сучасного сміттєвозу (750 тис. грн, обласний екологічний фонд – 1 млн 400 тис. грн), придбано 80 євроконтейнерів для збору сміття, рекультивація полігону (близько 200 тис. грн), укладення договору з «СОКА Україна» на засипку звалища каоліновим піском (за сприяння Посольства Франції) та передбачено 1 млн грн на будівництво сміттєсортувальної лінії. Створено КП «Чисте місто», яке працюватиме в рамках перспективного плану щодо збору та утилізації побутових відходів.

Майбутня сміттєсортувальна лінія буде переробляти побутові відходи не лише від жителів міста, але й від населення району.

Відео дня

 

З 12 липня в Козятині відмінять погодинний вивіз сміття. Влада планує впровадити його збір на спеціальних майданчиках з євроконтейнерами.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up