З приходом нового року масово ловлять хабарників

  • 356

Хабарі не перестають давати  і брати

...

За інфомацією прес-центрів силових структур

Керівництво залізничної станції попалися на хабарі 20 тис. грн

Співробітники СБУ спільно з прокуратурою та Управлінням захисту економіки Нацполіціі 11 січня викрили на хабарі керівника залізничної станції на Житомирщині.

Відео дня

Правоохоронці задокументували, що посадові особи вимагали від підлеглого чергового по станції 20 тисяч гривень. У разі відмови зловмисники погрожували "дати хід" сфабрикованим акту про нібито порушення працівником трудового законодавства з подальшим звільненням з посади.

Оперативники спецслужби затримали заступника керівника станції в Бердичеві біля банкомату. Він контролював перерахування всієї суми хабара на банківську картку дружини. Зараз в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 14 і ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, тривають обшуки за місцем роботи та проживання фігурантів справи.

Керівник патологоанатомічного бюро затриманий при отриманні 16 тис. грн "відкату"

Прокуратурою Запорізької області задокументовано факт отримання хабара керівником КУ "Запорізьке обласне патологоанатомічне бюро".

Досудовим розслідуванням було встановлено, що керівник зазначеного комунального закладу потребує від фізичної особи - підприємця за вирішення питання щодо безперешкодного підписання актів виконаних робіт та перерахування грошових коштів неправомірну вигоду в розмірі 16 тисяч гривень, що становить 10% від суми укладеного договору.

10 січня правоохоронцями задокументовано факт отримання зазначеною посадовою особою неправомірної вигоди на загальну суму 16 тис. Гривень.

При отриманні 15 тисяч доларів хабара затримано адвоката

У Вінницькій області 10 січня співробітниками прокуратури і СБУ при отриманні 15 тис. дол. хабара затримали адвоката. Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко. "Вимагав і отримав неправомірну вигоду в сумі 15 тис доларів за сприяння в непритягнення особи до кримінальної відповідальності".

"У кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об'єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, в тому числі, проводиться ряд оглядів та обшуків, допитуються заявник і свідки", - йдеться в повідомленні.

Хабарнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

СБУ спіймала на хабарі в $ 1 тис. митника аеропорту

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили на хабарі головного державного інспектора відділу митного оформлення митного поста "Запоріжжя-аеропорт".

Встановлено, що радник податкового та митного справи створив корупційну схему отримання хабарів від підприємців і фізичних осіб за нестворення штучних перешкод при розмитненні товарів.

Правоохоронці, зокрема, задокументували черговий факт вимагання посадовою особою тисячі доларів США від місцевого жителя за безперешкодне проходження митного контролю та розмитнення товару.

Оперативники спецслужби затримали зловмисника в центрі міста під час отримання другої частини хабара в розмірі п'ятисот американських доларів.

СБУ спіймала на хабарі в 40 тисяч гривень поліцейського в Дніпрі

Капітан поліції вимагав сорок тисяч гривень

У Дніпрі співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою і внутрішньою безпекою Нацполіціі викрили на хабарі старшого слідчого обласного управління поліції.

Правоохоронці встановили, що капітан поліції вимагав сорок тисяч гривень від місцевого жителя за закриття кримінального провадження за фактом вчинення ДТП.

Оперативники спецслужби затримали зловмисника в центрі міста під час отримання другої частини неправомірної вигоди в розмірі однієї тисячі доларів США.

Триває досудове розслідування по рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 09:28 Синоптики попереджають про грозу 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up