Вже запустили першу партію: у Козятині шитимуть одяг-трансформер для поранених бійців. Долучайтесь!

Вже запустили першу партію: у Козятині шитимуть одяг-трансформер для поранених бійців. Долучайтесь!
  • Добра справа. Один із найактивніших козятинських волонтерів Сергій Сиваківський, разом зі своєю невтомною командою створив благодійний фонд «Паросток добра».
  • Мета — залучити більше ресурсів для гарних та корисних справ. Перш за все, це допомога захисникам України. Якщо конкретніше, шитимуть спеціальний одяг-трансформер для поранених бійців, який безкоштовно передаватимуть у госпіталі та лікувальні заклади.
  • Розповідаємо, звідки така ідея та скільки вже зібрали коштів

З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну козятинчанин Сергій Сиваківський вступив до лав волонтерства і почав активну роботу на потреби для ЗСУ. Авто, розгрузки, спальники, сушарки, маскувальні сітки — це далеко не весь перелік відправленого нашим хлопцям на передову з допомогою Сергія та його команди. 

Наприкінці серпня Сергій розпочав нову справу, заради якої і створив благодійний фонд «Паросток добра».

— Мені подобається громадська діяльність та не подобається політична, — розповідає Сергій. — Напрямки діяльності фонду: допомога захисникам України, створення умов для комфортного життя проживаючих громадян та повернення тих, хто був змушений виїхати з України, покращення екологічного середовища, збереження прекрасної української природи. І хочу розпочати справу, заради якої і створив благодійний фонд — це пошив спеціального одягу-трансформера для поранених, який  безкоштовно передаватиму в госпіталі та лікувальні заклади.

Відео дня

Ідея створення одягу-трансформера прийшла після побачених фото поранених бійців, які лежать роздягнені. Хочу створювати такий одяг, який можна одягнути при будь-яких видах травм, навіть на лежачих пацієнтів. Це додасть зручності під час одужання.

На своїй сторінці у соціальних мережах Сергій опублікував відео, де демонструє, як завдяки змійкам можна відокремити частково або повністю кожну деталь одягу.

Переодягання лежачих пацієнтів завдяки такому одягу навіть при встановлених шинах, гіпсових пов'язках, лікуванні на витяжці — не проблема. Бійцям із кращим станом здоров'я це дозволить значно раніше виходити на прогулянку. Сергій впевнений, що про бійців треба дбати не лише тоді, коли вони на передовій. 

— Погодьтесь, ми повинні дбати про бійців не лише тоді, коли вони на передовій, — проодовжує Сергій. — Спочатку запланував виготовити партію футболок. Ательє  Ірини Сербіної, з яким ми вже співпрацювали, допоможе втілити даний задум.

Орієнтовна вартість однієї футболки з якісного турецького пікселя з трьома блискавками та роботою становить 300 грн.

Підтримка людей на таку корисну справу не забарилася. На рахунки Сергія почали надходити кошти. На даний момент вже назбирали більше 12 тисяч гривень. За словами Сергія, цього вистачить, аби відшити першу тестову партію одягу-трансформера.

— Коштів вистачить на 30 комплектів, — каже Сергій. — Плануємо пошити більшу половину 50-го розміру, а решту — 54-го. Наразі вирішуються питання з документами, адже пошити — це не проблема. Одяг плануємо і хочемо розділити між госпіталями у Вінниці та Києві. Розумієте, це нібито пробний випуск, а вони заодно його випробують і тоді ми будемо мати зауваження та пропозиції, що потрібно, а що — ні.

Тож, як бачимо, робота добре організована. Нам з вами залишається лише підтримати матеріально цю добру справу. Долучайтесь!

Реквізити:

  • Карта Монобанку 5375 4141 2137 5074
  • Карта ПриватБанку 5168 7451 0016 6906
  • Рахунок у гривнях: БО БФ «ПАРОСТОК ДОБРА»
  • Код ЄРДПОУ отримувача 44701226
  • Рахунок отримувача відповідно стандарту IBAN
  • UA863220010000026001930000657
  • Назва банку: АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК»
  • Bank account in USD
  • CO CF «SPROUT OF GOOD»
  • IBAN:
  • UA073220010000026000930000658
  • Adress: Kyiv, Avtozavodska str. 54/19
  • PayPal:[email protected]

«Там повинні бути прізвища кожного з вас»

Нещодавно Вінницька обласна рада нагородила Сергія Сиваківського Почесною грамотою за активну волонтерську діяльність, як одного із найактивніших волонтерів. Свою відзнаку волонтер адресує та розділяє з тими, хто багато років робив та робить  все можливе для Перемоги і робить це чесно, щиро, не чекаючи нагород.

— Мені незручно, що на грамоті від облради вписане моє прізвище. Там повинні бути прізвища кожного з вас, — додає Сергій. —  Дякую вам, наші «золоті ручки» з Церкви Спасіння, ГО «ДОМ», ГО «Козятинська нова громада», Олені Іванчук з однодумцями, волонтерам  Глухівецької, Махнівської громад, шкіл міста та ОТГ, швеям наших ательє та цехів за сітки, борщики та тушонки, за всі такі потрібні пошиті речі. Дякую Тетяні Єрмолаєвій та міськраді, Ірині Колісник та всім причетним до її фонду, Ользі Пироговій та іншим волонтерам. Ви завжди знаходитесь в допомозі в самий потрібний момент. Дякую нашим справжнім чоловікам із різних СТО, Депо, автозаправок, фермерам, нашим хлопцям в райраді, в ТРО, що можете відремонтувати, дістати, виготовити та вирити з-під землі те, що потрібно. Дякую Інні Наумовій та іншим волонтерам, що вмієте справедливо зібрати, розподілити, зберегти все необхідне. Дякую настоятелям Православної, Грекокатолицької та інших церков за допомогу і підтримку. Дякую кожному, хто віддав свою працю, кошти та час для допомоги.

Нагадаємо:

  • Козятинський волонтер Сергій Сиваківський створив благодійний фонд «Паросток добра». Мета — залучити більшого обсягу ресурсів для гарних та корисних справ. Вирішили шити спеціальний одяг-трансформер для поранених, який безкоштовно передаватимуть в госпіталі та лікувальні заклади. 

Читайте також:

Збір закрили. Автомобіль, який коштує 16 тисяч доларів уже працює на позиціях

Бус вже на фронті і готовий до бойових завдань. Військові дякують за кожну гривню

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Arti Bur

    Красава Серий!

keyboard_arrow_up