Згадали про забуте Залізничне

Згадали про забуте Залізничне

Мешканці

З’явився позитивчик

Ділянка хорошої дороги і квітників, які облаштовують самі мешканці Залізничного, це єдиний позитив у цьому мікрорайоні.

На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” повідомили, що на вулиці Дружби, що в мікрорайоні “Залізничному”, проклали дорогу: щоб діти ходили до школи хорошою дорогою. Приємно!

Відео дня

Проінспектувавши стан дорожнього покриття та зустрівшись з мешканцями Залізничного, можемо повідомити, що дорога на дану пору якихось значних недоліків не має. Вона рівна і має природний схил для водовідведення. Товщина асфальту достатня для вантажного транспорту. Та якщо по ній буде їздити важкий транспорт,  розіб’ють за один сезон.

Самі мешканці Залізничного новою дорогою задоволені. Тільки хочуть, щоб її зробили від переїзду до переїзду і далі до вулиці Довженка. Адже найбільші ями та нерівності починаються від ставка до військових складів.

Люди, звичайно, праві. Зважаючи, що цю дорогу робила міська рада, вона тільки в межах житлового кварталу. За інші шматочки, що за межами населеного пункту, відповідальні районна рада, Козятинська сільська рада. Отож, щоб  була відремонтована дорога від переїзду до переїзду, потрібно об’єднати зусилля трьох рад.

Мало сміттєвих баків

Серед основних проблем, з якими щоденно стикаються жителі віддаленого мікрорайону, недостатність сміттєвих баків на вулицях Грибна, Весняна, Бушилова. Сміття забирають регулярно, тільки під час завантаження непотребу, сміття розлітається в різні боки і ніхто його не підбирає. Велика проблема — сміття в лісі. Тут 50 на 50. Одні вважають, що це вина самих місцевих жителів. Купи сміття з неба не впали, кажуть вони. Якби декого оштрафували, то інші в ліс сміття не носили б. Інші мешканці Залізничного мають позицію, що недостатньо сміттєвих баків, тому й носять сміття в ліс.

Жахи місцевих убиралень

Також непокоять жителів вищевказаних вулиць громадські туалети. З цим тут просто жах. Якщо хтось і прибирає їх, то тільки самі мешканці. Санітарний стан громадських вбиралень за межами такого поняття. Іншими словами можна сказати, що то місце для епідемії. Довелося побачити взагалі неординарне. Біля туалету є дерев’яна решітка, в яку виливають відрами лайно. Від вологи накриття-сітка розширилось і через малі проємини фекалії застрягають та залишаються на поверхні...

Під’їзди не ремонтуються

У під’їздах будинків на вулиці Грибній її мешканці не пам’ятають, коли там робилися ремонти. Прибудинкова територія обслуговується лише жильцями. Хто висаджує квіти (правда, ту красу іноді нищать ті, які люблять дарувати квіти своїм коханим, чи просто не люблять природу). Є такі, що стоять на позиції: “за прибудинкову територію відповідає “Відродження”.  

Вхідні двері одного з під’їздів не бачили ремонту, за словами самих жильців, скільки років будинку. Кажуть люди, що влада звертає увагу на Залізничне тільки перед виборами. Один добродій пообіцяв громаді замінити двері та “пролетів” на виборах.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:16 Військові, які розстріляли поліцейських на Вінниччині, перевозили 100 гранат та 25 тисяч патронів play_circle_filled 17:25 Під час бою отримав поранення несумісне з життям: минає рік, як загинув Герой Владислав Сохинчук 15:35 «Нехай наші «пташки» допоможуть ефективніше нищити ворога на Донецькому напрямку» 14:13 Знову дощі та сильний вітер: завтра Україну накриє активний циклон із півдня play_circle_filled Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:55 Козятинчанам безкоштовно обмінювали поліетиленові пакети на модні «екоторбинки» play_circle_filled 11:19 Дошку пам’яті загиблих Героїв будуть добудовувати 10:14 На Козятинщині зростає захворюваність на кашлюк. Вже захворіло сім дітей 10:05 Робота у Козятині: свіжі вакансії від козятинських компаній 09:44 Створили цех запаювання продуктових пакетів, копіюючи технології з інтернету 09:20 Козятинська ЦРЛ отримала дві тонни допомоги. Це крупи, борошно, олія для харчоблоку 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up