Змагалися юні гімнастки

Змагалися юні гімнастки

Минулої суботи в спортзалі училища відбувся відкритий міський турнір з художньої гімнастики, присвячений Дню Святого Миколая.

Зібрались глядачі – вболівальники, батьки та 90 учасників спортсменів з нашого міста, Вінниці та Хмельницького і Києва.

Змагання розпочинали наймолодші гімнастки 2014-2013 р.н., виконуючи вправи без предметів. В цій віковій категорії тріумфувала наша землячка  Мілана Кузьмич. Саша Щаблевська виборола золото серед п’ятирічних гімнасток, а Анна Цьох була кращою серед шестилітніх спортсменок.

У віковій категорії 2009 року золоту медаль здобула Іванна Коцут. Виконуючи вправу з предметом, дев’ятирічна Аделіна Токарчук здобула срібну медаль. А в вправі з скакалкою у віковій категорії 2011 року весь п’ядестал був за нашими гімнастками. Золота медаль в Лізи Хоченкової, срібло у Влади Сікорської. Бронзова медаль за третє місце у Валерії Гливук. Після виступу наймолодших учасників змагань почались  показові виступи спортсменів та параду відкриття турніру.

Відео дня

Його продовжили більш досвідчені і старші  гімнастки 2007 року народження. Виконуючи вправи без предметів та з предметом на вибір. Даша Співаченко – вихованка Козятинської ДЮСШ здобула перемогу в цих двох номінаціях. А Настя Ліпницька була в трійці призерів, виконуючи вправи з предметом на вибір.

Далі наше місто збагатилось на перемогу Вероніки Соколової, яка  виборола перше місце з предметом. Софія Давидюк та Аліна Бездушна стали бронзовими призерами. В  найстаршій віковій категорії гімнасток 2006 – 2004 р.н. переможницею теж стала  спортсменка КДЮСШ  Каріна Тупчій  ІІ місце дісталось її колезі по КДЮСШ  Вікторії Кльоц.

Після виступу старших гімнасток відбулось нагородження лауреатів змагань. Всі призери та переможці турніру отримали кубки, грамоти і медалі.

Пройшов парад закриття турніру. Свято скінчилось.  Розійшлись і роз’їхались спортсменки. В гімнасток знову почнуться тренувальні будні. А вони як виснажливі так і дорогі. Ціна м’яча спортсменки — 2145  гривень, скакалки— 510 ,обруча — 595,  костюм гімнастки від трьох до п’яти тисяч.

Хочеться окремо відзначити, що ці змагання були на межі зриву. Виявляється, керівництво Козятинської ДЮСШ самоусунолось від організації, опираючись на прохолодну температуру в приміщенні спортзалу.

Але турнір провели. Якою була температура в день змагань в спортивному залі залізничного училища, точно сказати не можу. Та за оцінкою експертів, температура в залі змагань не повинна перевищувати 14-16 градусів з плюсом.

Якщо було прохолодніше, то хто заважає проводити змагання в більш сприятливу пору року? Хіба з дитячих свят тільки Святий Миколай? А з іншої сторони, такі змагання проводяться вже третій рік поспіль і стали вже традиційними.

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up