Знищують вікові дерева

Знищують вікові дерева

 “RIA-Козятин” разом з місцевими жителями’ викликали в село інспектора-ревізора

На  думку людей, хтось незаконним чином вирубує дерева біля місцевого клубу в Рубанці. На гарячу лінію газети “RIA-Козятин” надійшло повідомлення від мешканців цього села. Таку інформацію ми вже отримували навесні цього року.

Відео дня

Журналісти тоді з’ясували, що в той час проводилися так звані місячники по благоустрою. “Винуватець” справи, керманич двох сіл — Флоріанівки та Рубанки — Віктор Нагорний пояснював ситуацію так:

— Я перевірив звернення. Біля клубу і справді підчищають дерева. Але про масову вирубку мова йти не може. У кількох дерев зрізали з верху старі гілляки. От і все.

Але зараз селяни, яких, до речі, залишилось небагато у Рубанці, повідомляють про знищення цінних порід дерев, яким уже більше півстоліття.

— Роботи проводять біля дороги, — розповідають активісти. — Аргументують тим, що кущі закривають огляд на дорозі. Під виглядом такої розчистки вирізають живі дерева. За словами селян, почав різати живі дерева мешканець Рубанки, який працює в РЕСі. Люди розповідають, що чоловік вдома палить дровами...

Прокоментував ситуацію голова Флоріанівської селищної ради Віктор Нагорний.

— Декілька днів тому працівники РЕСу проводили планову розчистку під високовольтними лініями, — каже Віктор Романович.— Сільська рада ні до чого. Якщо мені потрібно були б дрова, то зараз у лісі йде санітарна очистка і деревини вистачає. Опалюється сільська рада і медпункт. Ніякого криміналу немає.

До редакції звернулася активістка села Рубанки. Ми написали заяви-звернення до представників районної та сільської влади, начальнику поліції, прокурору та Державної екологічної інспекції.

— Постанова Кабміну “Про затвердження Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах” №1045 від 01.08.2006 року регулює порядок їх вирубки, — кажуть у прес-центрі Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

До речі, ця інстанція  вже на початку тижня нам повідомила, що отримала звернення і працівники інспекції їдуть у Рубанку (!). “Ревізор”  з’ясує, чи законним чином вирізані дерева.


 

Після того, як працівники інспекції приїхали у Рубанку, журналісти газети “RIA-Козятин” попросили їх прокоментувати ситуацію.

— Наша служба зробить запит на Козятинські ЕМ, — повідомили в інспекції. — Яку вони відповідь дадуть, то ми будемо знати в якому руслі рухатись далі. Поки,що казати правомірно чи ні провидилась вирубка казати не можна. В сільській раді нам показали об’яву, яку вивішували на стовпах. Ви можете надіслати нам письмовий запит протягом місяця.Офіційну відповідь ми зможемо надати вам після отримання відповіді з Козятинських ЕМ. Також офіційного листа з нашої інспекції отримає скаржниця.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up