Дивимось на світ тверезими очима

В актовому залі школи №2 нещодавно відбулась презентація організації "Твереза Козятинщина" (офіційно зареєстрована 10 лютого 2010 року), яку очолила приватний підприємець Наталія Юхимець



- Необхідність такої організації давно визріла у суспільстві, - підкреслила Наталія Миколаївна (39) в короткій промові. - Тому що боротьба проти алкоголізму, куріння, і взагалі за здоровий спосіб життя є надзвичайно актуальним питанням. Це боротьба за здоров’я людей, всієї нації і за наше майбутнє. Я п’ять років чекала цієї події і вважаю її найважливішою і найщасливішою у своєму житті.

Перші в світі… по алкоголізму
Козятин, який приєднався до Всеукраїнської організації "Твереза Україна", в цей день прийняв гостей (членів та голів подібних організацій) із Києва, Бердичева, Славутича, Черкас, Ладижина. Перед присутніми виступив козятинчанин Федір Калінчук - професор Міжнародної академії тверезості.
- За дослідженнями ВООЗ, Україна посідає перше місце у світі по вживанню алкоголю серед дітей і молоді, - розповів Федір Михайлович (56). - 40% підлітків випивають десь один раз на місяць. Козятинщина в цьому плані - типова. На свята, під час різних розіграшів на дискотеках та акціях від магазинів підлітків нагороджують пивом, або слабоалкогольними напоями. В районі майже зникли бібліотеки, стадіони - їх замінили кафешки. До речі, жодного безалкогольного кафе немає. Ніхто не контролює продаж цих напоїв підліткам.

Зброя самознищення
Присутні подивилися ряд відеороликів з сайту "Твереза Україна", що просто шокували усіх. Адже на них був показаний процес фізичного самознищення людини за допомогою алкоголю. З медичної точки зору людина, яка зловживає спиртним, поступово вбиває мозок, печінку, нирки, гробить шлунок, серце тощо. Плюс: імпотенція, так звані "п’яні діти", які народжуються хворими і повна деградація особистості.
Про свою роботу та проблеми розповіли гості-колеги козятинських тверезників, які мають більший досвід роботи в своїх містах та регіонах. Зокрема, вони зупинились на тому, з якими труднощами їм довелося стикатися на перших порах діяльності. Кожний ділився своїм власним, часто гірким досвідом, йшла відверта розмова про небезпеку отруєння алкоголем та іншими наркотиками українського суспільства.

Відео дня
>Моральна підтримка
Її надали козятинцям гості. Голова координаційної ради "Твереза Україна" Костянтин Ладышев (23) подарував козятинцям прапор організації. Координатор сайту Олександр Почекета (25) надав для пропагандистської роботи козятинчанам низку відеофільмів. Ігор Ладович () з Ладыжина "освятив" діяльність нової організації, подарувавши ікону. Окрім того козятинці отримали багато цікавої літератури і навіть кавовий сервіз для частування гостей.
Отже, "Твереза Козятинщина" зробила перші тверді кроки. Залишається сподіватись, що міська влада і громадськість підтримають її діяльність, яка направлена на формування здорового способу життя.


Згубні звички
За офіційними даними, алкоголь, тютюнопаління та наркотики щороку більше людей забирають із життя
10 тисяч українців за один рік помирає від наркотичної залежності
46 тисяч українців гинуть від алкоголю
110 тисяч наших співгромадян помирають від тютюнопаління
31 чоловік у стані тяжкого алкогольного отруєння за п'ять місяців 2010 року потрапив до реанімації Козятинської ЦРЛ
1 козятинець від початку року помер від ускладення тривалого зловживання алкоголем - білої гарячки (минулого року від різних ускладнень алкогольного отруєння померли троє чоловік)

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up