Ліки від подагри: види та особливості (Новини компаній)

Ліки від подагри: види та особливості (Новини компаній)
  • Подагра – це патологія обміну речовин, внаслідок якої в тканинах організму накопичуються і відкладаються кристали моноурату натрію. Найчастіше проявляється ураженням великого пальця ноги та фаланг сусідніх пальців, може вражати й суглоби пальців рук. Без лікування впливає на нирки, провокує утворення каменів та важкі запальні процеси в них. 

Для лікування подагри застосовують комплексну терапію, мета якої – зупинити прояви та розвиток хвороби, не дати перейти їй в хронічну форму та зменшити шкідливий вплив на організм. Лікуванням хвороби займається ревматолог. При приєднанні сечокамʼяної хвороби – нефролог. 

Знайти всі необхідні ліки від подагри, а також знеболювальні та підтримувальні засоби при гострих проявах можна у відділеннях аптеки «Бажаємо здоров'я». Ліки є в наявності та доступні для замовлення. Фармацевти аптеки проконсультують з приводу препарату та його дозування. 

Види ліків від подагри

В залежності від стадії та розвитку хвороби в протоколах лікування лікарі використовують такі види ліків, здебільшого поєднуючи кілька груп для більш вираженого та прискореного ефекту:

  • Урикозуричні та урикодепресивні засоби. Перші застосовують для виведення сечової кислоти з організму. Саме вона призводить до утворення кристалів та каменів в нирках. Друга група застосовується для пригнічення утворення цієї кислоти організмом. 
  • Нестероїдні протизапальні засоби. Актуальні при гострих проявах, больових синдромах, викликаних хворобою та запальними процесами в нирках. Крім больового синдрому знімають і запалення. 
  • Стероїдні препарати. Використовують для ін’єкцій безпосередньо в місця запалення в суглобах. Вони рекомендовані при виникненню гострого больового синдрому та швидко приносять полегшення, але використовуються як екстрена допомога, а не як курс лікування. Також можуть бути у вигляді мазі чи крему, однак діють менш ефективно. 
  • Знеболювальні ліки. Рекомендують для полегшення болю та застосовують у вигляді ін’єкцій, таблеток чи розчинних порошків. Можуть також використовуватись так звані блокади для хворого суглобу, що допомагають зменшити біль. 
  • Антибактеріальна терапія. Рекомендується в складі комплексного лікування, якщо до проявів подагри додалась супутня бактеріальна інфекція в нирках чи джерелах ураження в суглобах. 
  • Гіалуронова кислота та хондропротектори. Є допоміжними засобами, які сприяють відновленню уражених суглобів. 

Для лікування подагри застосовується комплексний підхід. Оптимальний вибір ліків здійснюється після детального збору анамнезу, виключення протипоказань у пацієнта. 

Для профілактики захворювання важливо слідкувати за харчуванням, виключити з раціону алкоголь, кислі та гострі страви, деякі види червоного м’яса. Необхідно пити до двох літрів води на день, це допоможе ниркам краще працювати та виводити шкідливі кислоти.

keyboard_arrow_up