Застосування методу знімного протезування зубів

Знімне протезування зубів рекомендують в тому випадку, коли застосування імплантації вже неможливе. Повна або часткова відсутність зубів в даний час не є проблемою

Протезування зубів

Більшість людей, особливо похилого віку, стикаються із втратою одного або декількох зубів відразу. Тому така процедура, як знімне протезування зубів має попит вже багато років. Її рекомендують в тому випадку, коли застосування імплантації вже неможливе.

Які бувають протези

Тільки після огляду ротової порожнини лікар зможе запропонувати, який протез в даному конкретному випадку найкраще поставити. Зверніть увагу на наявні види знімних протезів, які можуть бути встановлені в разі повної або часткової адентії:

Відео дня
  1. Протези при відсутності всіх зубів. Щоб запобігти атрофії ясен, стоматолог встановлює в ротову порожнину пацієнта конструкцію, яку важко зафіксувати.

  2. Протези при відсутності декількох зубів, які стануть опорою для фіксації.

Для пацієнтів без жодного зуба пропонують такі види протезів:

  • пластмасовий - фіксується методом присмоктування до ясен;

  • бюгельний (дуговий) - надійний, легкий, стійкий до деформацій;

  • нейлоновий - м'який та еластичний, не закриває все піднебіння.

У кожному варіанті є свої особливості. Вважається, що бюгельний компонент є найбільш зручним, довговічним та естетичним.

Процес установки

Повна або часткова відсутність зубів в даний час не є проблемою, але не думайте, що лікар все зробить за один прийом. Процедура протезування триває 3-4 тижні. Виділяють кілька етапів установки конструкції:

  1. Підготовчий. Лікування зубів та ясен.

  2. Підбір кольору коронок та штучних ясен, зняття зліпків.

  3. Виготовлення знімної конструкції.

  4. Фіксація готового протезу.

Будьте готовими до адаптації, яка може тривати близько місяця, а в деяких випадках і довше.

Що стосується вартості, то ціна залежить в основному від матеріалу виготовлення. Самим недорогим є пластмасовий вид.

Переваги та недоліки знімного протезування

Знімні зубні протези мають ряд переваг:

  • з'являється можливість вільного спілкування, комфортного прийому їжі;

  • довгострокове користування конструкцією;

  • легкість в експлуатації;

  • немає тиску на корінь язика, що запобігає блювотному рефлексу;

  • гарна посмішка.

А ще у людини є шанс реставрувати або відкоригувати протез, видаливши при цьому зіпсований елемент.

До недоліків такої конструкції відносять те, що її постійно потрібно знімати для дотримання гігієни, а також можливий дискомфорт при носінні.

Протипоказання до проведення знімного протезування

Перед тим, як записатися на дану процедуру, ознайомтесь зі списком протипоказань. Не рекомендована установка протезів, якщо вас щось пов'язує хоча б з одним із вказаних видів захворювання:

  • алергія на матеріал, з якого виготовлений протез;

  • інфекція в ротовій порожнині;

  • ракові пухлини;

  • розлади нервової системи;

  • цукровий діабет;

  • погане згортання крові;

  • анемія.

Практично всі названі протипоказання вважаються тимчасовими труднощами і тільки лікар може запропонувати вихід із тієї чи іншої ситуації. Якщо проблеми зі здоров'ям відсутні, то можна цілком давати згоду на відновлення зубного ряду із застосуванням знімного протезу.

Основний догляд

Для тривалої експлуатації встановленої конструкції необхідний правильний догляд за порожниною рота. Стоматологи рекомендують придбати спеціальну щітку та розчин для очищення. Очищати протез потрібно понад два рази на добу.

Також не забувайте ретельно полоскати водою рот після кожного прийому їжі. Намагайтеся відвідувати стоматологічний кабінет раз на півроку з метою проведення професійного чищення конструкції. Також не рекомендовано вживати занадто тверду і в'язку їжу, щоб не пошкодити встановлений зубний протез.

Зверніть увагу на відгуки людей, яким вже було здійснено знімне протезування зубів. Їх поради допоможуть визначитися та обрати матеріал для майбутньої конструкції.

Відповіді на всі запитання ви можете отримати через консуьтацію стоматологів нашої клініки http://elvirabezvushko.com.ua

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up