Плюси та мінуси дуйчиків (Новини компаній)

Плюси та мінуси дуйчиків (Новини компаній)

Дуйчик – найбільш традиційний тип обігрівача, знайомий кожному. Проте на фоні появи нових більш сучасних моделей виникає справедливе питання, чи актуальний досі такий варіант. Як і будь-яким іншим типам обладнання, йому властиві певні переваги та недоліки. Тому вибір буде залежати суто від ваших потреб та запитів.

А ми пропонуємо розглянути тему детальніше, аби ви без жодних сумнівів змогли обрати дуйчики або інший обігрівач на зиму.

Плюси тепловентиляторів

Сучасні дуйчики представлені у великому різноманітті, а якість залежить від виробника. Проте у визначенні переваг ми керувалися суто принципом роботи обігрівача, який лишається незмінним протягом багатьох років:

  • Мобільність і зручність – моделі легкі, компактні та легко переносяться з одного приміщення в інше. Такий обігрівач можна взяти з собою на дачу чи привезти в офіс, щоб попрацювати в теплі.
  • Доступна ціна – завдяки простій технології роботи тепловентилятори лишаються одними з найдешевших на ринку. Таку покупку можуть собі дозволити більшість українців, які хочуть прийдешню зиму провести в затишку.
  • Висока швидкість та рівномірність прогрівання повітря – вже за кілька хвилин після вмикання приладу приміщення наповнюється відчутним теплом.
  • Простота користування та невелике споживання електроенергії.

Мінуси дуйчиків

Якщо ви розглядаєте покупку саме такого обігрівача, зверніть увагу на наступні нюанси:

  • Шумність – внаслідок розігрітої спіралі та вентилятора прилад «гуде», проте сучасні моделі все більш досконалі в цьому аспекті.
  • Висушування повітря – поглинання кисню є дійсно типовою властивістю таких обігрівачів, яка обумовлена принципом їхньої роботи. Якщо вмикати прилад лише періодично на невеликі проміжки часу, для чого він, власне, і призначений, то сильного дискомфорту ви від цього не відчуєте. Хоча цей недолік можна розглядати як мотивацію для придбання зволожувача повітря, що виявиться дуже корисним в зимову пору.
  • Локальна дія та нездатність обігріти великі приміщення – ефективність обігріву також залежатиме від потужності, але задумка тепловентиляторів саме в локальній тепловіддачі. Ці прилади не можуть використовуватися як основне джерело опалення, але їх зручно поставити в офісі, майстерні чи вдома, коли хочеться в затишку зайнятися поточними справами та спрямувати потік теплого повітря безпосередньо на себе.

Вказані мінуси можна легко пояснити самим призначенням обігрівача – вони не придатні для постійного обігріву, тому висушування повітря не буде критичним в разі правильного застосування, а локальне спрямування теплого повітря дозволить швидко зігрітися після приходу з вулиці чи наповнити теплом невелике приміщення. Якщо обігрівач вам потрібен саме для таких цілей, можна сміливо розглядати дуйчики та обійтися мінімальними витратами.

keyboard_arrow_up