Де є господар там є зупинки з накриттям і лавки добротні

Де є господар там є зупинки з накриттям і лавки добротні
Зупинка провулок Партизанський маршруту №3

В редакцію нашого щотижневика звернулися мешканці Махаринець. «Чому в центрі Козятина на вулиці Незалежності під сміттєві баки збудували майданчик з накриттям, а у нас на краю села не те, що накриття, навіть лавки немає?» – йдеться в повідомленні.

Обурення махаринчан можна зрозуміти. Але заради справедливості хочемо зауважити, що лавка, про яку йде мова, на зупинці в Махаринцях є. Яка та лавка – то вже інша історія. Вона схожа на лавку-привид і на зупинках Козятинщини вона така не одна. Надто низька і нагадує лижу на зупинці Плановий.

Така ж карикатура біля залізничного переїзду розвилки доріг Залізничне, Глухівці, Непедівка. Не перший рік чекають лавок пасажири  Кордишівки та Флоріанівки біля будівлі нині закритого стоматцентру. Щось схоже на лавку на старій автостанції міста Козятин. А звідти відправляються автобуси до Кашперівки, Білопілля, Селища, Велике, Вернигородка, Горба, лісництва «Сестринівська дача», Сестринівки та Махаринець. І центральна автостанція переживає непрості часи. Ще навесні ми говорили з диспетчером, щоб відремонтувати зупинку на Горбу і поставити нову біля лісництва. Та, за його словами, вони в фінансовому плані ледве зводять кінці з кінцями. Так що пасажири, які їдуть в сторону Кашперівки, не вважайте ту зупинку за розвалюху, то вже музейна рідкість. 

Перераховувати, де немає лавок, можна було довго. Хотілося почути людей, де є лавки і покрівля над головою.

Відео дня

– У нас у  Вернигородку є зупинки на всі напрямки і кожна облаштована лавками для сидіння, – розповідає пан Володимир.

Пишаються автобусними зупинками селяни Пиковця.

– У нашому селі багато майстринь народної творчості, тому впевнена, що наші зупинки найкращі, – стверджує студентка з Пиковця, яка не сказала свого імені. Ми її запитали: «А зупинку «Умка» на Залізничному бачили?»

— Не бачила я «Умки». Але все одно зупинки у Пиковці кращі, – переконує нас студентка. «Нехай буде так» – погодилися з дівчиною ми.

 

Сміттєві баки в дворі вулиці Винниченка

Майданчик сміттєвих баків біля будинку Грушевського 23

Майданчик під сміттєві баки на вулиці Незалежності

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач34

    а на прб з баками все нормально?! під вікнами в людей сміттєзвалище1! ви знущаєтесь!? в літку воно так смердить, що поряд навіть пройти неможливо!! тротуар весь в смітті! невже важко закрити парканом місце для сміттєвих баків!??? украіна одне велике лайно

keyboard_arrow_up