У Голландії закривають всі в'язниці, тому що в країні не вистачає бандитів

У Голландії закривають всі в'язниці, тому що в країні не вистачає бандитів

У 2013 році в Нідерландах закрилися 19 в'язниць, тому що в країні не вистачало злочинців для їх наповнення, пише Business Insider.

А в минулому році уряд приступив до ліквідації ще 5 кутузок.

 

І хоча це залишає без роботи майже 2000 осіб, з яких лише 700 можуть отримати інші посади в правоохоронних органах, тенденція до ліквідації в'язниць слід за неухильним зниженням злочинності з 2004 року.

Проблема порожніх камер стала настільки нагальною, що в 2016-му Нідерланди навіть імпортували 240 ув'язнених з Норвегії, щоб зайняти в'язниці.

Відео дня

Однак міністр юстиції Ард ван дер Стюре заявив в парламенті, що вартість утримання напівпорожніх в'язниць занадто велика для такої невеликої країни.

Є кілька причин, чому в Нідерландах такий низький рівень злочинності: ліберальні закони щодо наркотиків, упор на реабілітацію, а не покарання, і застосування електронних браслетів для засуджених, які дозволяли б їм продовжувати роботу на свободі.

У 2008 році були опубліковані результати дослідження, які свідчать, що система електронних браслетів знижує рецидивізму на 50% в порівнянні з традиційним висновком. Замість того, щоб марніти в камері за гроші платників податків, злочинець отримує можливість приносити користь суспільству.

Все це призводить до неймовірно низьких показників тюремного ув'язнення: при населенні країни 17 млн ​​у в'язниці сидить всього 11 600 чоловік. Це 69 ув'язнених на 100 000 населення.

Тим часом в США ця цифра становить 716 на 100 000 - найвищий показник у світі. В основному це наслідок неадекватних соціальних служб і відсутності програм реабілітації для відсиділих. Не маючи можливості повернутися до нормального життя, багато знову беруться за старе.

З огляду на, що голландці буквально ввозять злочинців з-за кордону, щоб наповнити в'язниці, великим країнам типу наших не завадило б у них повчитися!

А як ви вважаєте, молодці голландці або пошкодують?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up