Журналіст, який викрив корупцію в прокуратурі, втік з України через загрозу життю

Журналіст, який викрив корупцію в прокуратурі, втік з України через загрозу життю

Влада настільки сильно тиснула на співробітника ЗМІ, що той виїхав з країни.

Журналіст-розслідувач Олександр Ружанський у своєму Facebook повідомив, що вимушено виїздить з України у зв'язку з загрозу життю, яка надходить від "корупційного режиму Петра Порошенка".

За словами журналіста, проблеми з владою почалися у 2015-му році після розслідування корупційних діянь військового прокурора Костянтина Кулика, який після початку АТО дуже сильно розбагатів. Через це розслідування проти журналіста було відкрито сфальсифіковану кримінальну справу та побито співробітниками СБУ. Ружанський був вимушений три місяці провести в СІЗО.

Відео дня

Останні погрози з боку влади пов'язані з двома іншими справами. Перша стосується розслідування афери керівника ГПУ Юрія Луценка та прокурора Кулика щодо спецконфіскації 1,5 млрд доларів оточення Віктора Януковича.

Друга справа стосується розслідування про розкрадання 100 млн доларів кредиту від Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

"В цьому злочині замішане, як колишнє, так і діюче керівництво країни. І це, так званий, триваючий злочин, оскільки розпорядник цього кредиту - Укрексімбанк, видав його у 2011 році фіктивним фірмам з ОЗУ відомого, правда, вже мертвого терориста Євгена Жиліна, строком на десять років. Тобто, ці фірми повинні будуть повернути його у 2021 році. Проте, кредитні гроші у повному обсязі зникли, а фірми - боржники, аби сховати кінці епічного злочину у воду, ліквідовані у судовому порядку з шаленими боргами у мільярди гривень. Відмічу, - ліквідовані нещодавно, за часів вже нової, типу, проєвропейської влади. Мабуть, пояснювати, на чиї плечі буде покладений цей розкрадений борг перед МБРР не має сенсу", – зазначив журналіст.

Також Ружанський звинуватив керівника НАБУ Артема Ситника у співпраці Луценком та відмові відкривати кримінальні справи за його заявами.

Останньою каплею перед втечею з країни для Ружанського стало звинувачення його в хуліганстві. Через це й інші старі справи до журналіста приходили з обшуком співробітники СБУ. При цьому він отримав інформацію про своє можливе убивство або відкриття нової кримінальної справи.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up