Подорож електричками — завжди лотерея

Подорож електричками — завжди лотерея

У електричках вирує своє життя, ритм якого зовсім інший, ніж у швидкого потяга. Що цікаво, неможливо два рази поспіль проїхатися в однакових умовах!

Комфорт пересування відрізняється від того, в який день тижня та час дня ви подорожуєте. Але й тут не можна на 100% передбачити кількість пасажирів та вільних місць. Зазвичай, зранку вагони заповнені найбільше. Увечері можна їхати лише з трьома попутниками на весь вагон.

У різні пори року пасажири електричок мають різні проблеми. Літом — задуха, велика кількість дачників з об’ємними торбами та специфічний «аромат» у вагоні. Зимою —  пронизуючий холод в деяких вагонах. У однакових, на перший погляд, вагонах можуть бути прямо протилежні умови. У одних так тепло, що можна зняти верхній одяг і зняти шапку. У інших з вікон тягне так, що подерті фіранки досить сильно коливаються, а пасажири, виходячи на перон, не відчувають ані рук, ані ніг.
Зимою по вагонах ходить набагато менше продавців різних дрібниць. Пропонують малотиражні газети, кросворди, анекдоти, народні рецепти від усіх хвороб, солодощі, шкарпетки (три пари за ціною двох), якісь тертки, прищіпки, мочалки… Перераховувати можна ще довго. Молодь, зазвичай, відразу закриває вуха навушниками, щоб відгородитися від галасу, який створюють «коробейники». А ось літні люди досить часто скуповують різний мотлох, який навряд чи стане їм у нагоді.
Іноді скоротати час поїздки «допомагають» різноманітні «бременські музики» з гітарами або акордеонами. Вони мають досить різнобічний репертуар: від шансону до сучасної попси.
Ще одна розвага у електричках - цигани з натовпом дітлахів. Тоді увесь вагон перетворюється на табір. Радує, що подорожі цих кочівників не дуже тривалі, через кілька перегонів вони звільняють від своєї присутності. Але запах після них залишається у вагоні ще надовго.

Незважаючи на різні “сюрпризи”, які очікують під час подорожі електричкою, людей вдосталь. Завдяки демократичним цінам на квитки, електропотяги продовжують користуватися попитом у різних верств населення.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up