«Постають на зупинках, немає як під’їхати і пасажирів висадити»

«Постають на зупинках, немає як під’їхати і пасажирів висадити»
Паркуючи авто, водії також мають пам’ятати про визначені дистанції — 30 метрів до зупинки маршрутного транспорту
  • Проблема. Водії козятинських маршруток скаржаться на припарковані автівки біля зупинок громадського транспорту. Деякі автомобілісти навіть умудряються зупинятися і на самих зупинках. У таких випадках доводиться пасажирів висаджувати прямо на проїжджій частині дороги. Дізналися, чи штрафують поліцейські таких порушників

Останнім часом у Козятині, як і в більшості українських міст, кількість автомобілістів стрімко зросла. Дороги у нас не настільки широкі та і самі парковки — явище рідкісне, тож проблему дефіциту паркомісць відчувають не тільки власники «залізних коней», а й інші мешканці. Автівки, особливо у центрі міста, натулені обабіч двох сторін дороги одна біля одної. Нічого дивного — паркуватись десь же потрібно! 

Частенько можна побачити припарковані машини і на зупинках громадського транспорту. А про дотримання дистанції біля самих зупинок і мова не йде. Адже неозброєним оком і без рулетки видно, що дозволених 30 метрів, аж ніяк немає. Це стосується практично всіх зупинок, а особливо біля «Пошти». Часто-густо водії маршруток сваряться з водіями автомобілів, але найчастіше — з таксистами. Пригадуєте випадок у 2019 році, коли водій автобуса, на зауваження до таксиста від'їхати подалі від зупинки, отримав «монтировкою» по голові? На щастя, такі криваві сутички одиничні. Зазвичай конфлікт завершується або словесною перепалкою між водями, або нервовим монологом водія автобуса.

— Ну не можна спокійно під’їхати до тієї зупинки, щоб людей забрати, — бідкається водій місцевої маршрутки. — Як не на одній зупинці, то на іншій понаставляють своїх автівок, а мені, як хоч, так і їдь. Напишіть, чому поліція нічого не робить з такими порушниками? Це ж суцільне нехтування ПДР!

Відео дня

Звернулися з цього приводу до правоохоронців. Ситуацію прокоментував В’ячеслав Сушко — начальник козятинської патрульної поліції. Він підтвердив — на сьогоднішній день порушення зупинки та паркування в місті Козятин є одним із найпоширеніших порушень правил дорожнього руху. В цьому ж числі і порушення зупинки та паркування в зоні зупинки громадського маршрутного транспорту.

—  Це питання стоїть на постійному контролі. Наряди поліції, які задіяні до несення служби, постійно фіксують такі порушення та проводять профілактичні бесіди з водіями про недопущення в подальшому порушень, — каже В’ячеслав Сушко. — В той же час, місцева влада організувала обстеження маршрутів руху громадського транспорту та місць їх зупинки, за результатами якого в подальшому відбудеться встановлення належних дорожніх знаків та упорядкування місць зупинки маршрутних транспортних засобів згідно з нормами ДСТУ.

Тож сподіваємось, що водії авто будуть солідарними зі своїми колегами по кермі і не порушуватимуть правила дорожнього руху. Адже можуть натрапити на наряд поліції.

— Також маючи змогу, хочу звернутися до учасників дорожнього руху — внаслідок настання зимового періоду та зміни погодних умов прошу виявляти уважність і обачність при переході вулиці та не виходити раптово на проїзну частину, —  каже В’ячеслав Сушко. — Переходьте вулицю на позначених пішохідних переходах. А в темну пору доби, для позначення себе під час руху на окремих ділянках, варто мати світловідбиваючі елементи. Пам’ятайте — різко автомобіль зупинити неможливо і ваша неочікувана поява перед транспортом може призвести до невиправної біди. 

Правила паркування транспортних засобів

Заборона на стоянку автомобілів діє:

Паркуючи авто, водії також мають пам’ятати про визначені дистанції. Не слід запарковувати авто ближче ніж:

Читайте також:

Сидимо без світла, а ліхтарі світять навіть вдень

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач42

    Для козятинських таксистів закон не писаний,давно відомий факт.

    Інцидент 2019 року теж безнаказаний.

keyboard_arrow_up