«Шоковані село, громада, область, Україна». Що відомо про загиблих у аварії під Бродецьким

«Шоковані село, громада, область, Україна». Що відомо про загиблих у аварії під Бродецьким
Смертельна автотроща поблизу Бродецького забрала життя 12 людей. Загинуло два брати, їхня неповнолітня сестра, дружини, діти, теща та друг родини
  • Трагедія. Страшна ДТП сталася ввечері 22 серпня поблизу села Бродецьке Глуховецької громади.
  • Зіткнулися автомобіль ВАЗ та вантажівка DAF. Відомо про 12 загиблих — 6 дітей та 6 дорослих.
  • Всі вони їхали в одному легковику з дня народження.
  • Найменшому загиблому в цей день виповнилось два роки

Досвідчені поліцейські кажуть, що не бачили нічого страшнішого за 20 років роботи, а староста Бродецького додав: «Все село в шоковому стані, вся громада, область та Україна. Загинули два брати зі своїми дружинами та дітьми, їхня сестра, теща та друг сім’ї».

Смертельна автотроща, яка сталася на дорозі поблизу Бродецького забрала життя 12 людей. ВАЗ зіткнувся і вантажівкою, багатотонним лісовозом. У день аварії поліція спочатку повідомляла про дев'ятьох загиблих — водія легковика та вісьмох пасажирів. Наступного дня число загиблих збільшилося. Стало відомо — їх 12. В одну мить не стало 6 дорослих та 6 дітей, віком від 2 до 16 років.

Станом на ранок 23 серпня, поліція Вінницької області продовжула встановлювати всі обставини автотрощі під Бродецьким. На місці події пів ночі працювали слідчі обласного главку, поліцейські відділення поліції №2 Хмільницького райвідділу, криміналісти та рятувальники. 

Відео дня

— Загинуло 12 людей, 6 дорослих та 6 дітей, віком від 2 до 16 років, — прокоментував газеті «RIA-Козятин» заступник начальника Відділення поліції №2 Хмільницького районного відділу поліції Дмитро Микитюк. — З Бродецького — 10 осіб, одна жінка з Немирова, один чоловік — з Клітинки. Відомо, що легковик їхав після святкування дня народження з Бродецького у Клітинку. Справа — резонансна. 20 років працюю у правоохоронних органах, все бачив, але такого ще не було. Фуру піднімали краном, а легковика відтягували… Тіла всіх загиблих направили у морг міста Вінниці для проведення експертиз.

«Хлопці були працьовиті, вміли обрізати високі дерева»

Наші журналісти поспілкувалися зі старостою Бродецького Ігорем Ткачуком. Він розповів про родину загиблих та про поховання. Це два брати і їхня неповнолітня сестра. В машині також були дружини братів, їхні діти, теща і друг сім'ї, якого везли в Клітинку. В одного брата — одна дитина. Це син водія, якому вчора виповнилось 2 роки. В другого — 4 дитини. Всі загинули. 

— Родина, якщо брати в глобальному відношенні, неблагополучна, багатодітна, — розповідає Ігор Ткачук. — Батьки цих загиблих братів і сестри вели не зовсім тверезий спосіб життя. Але ці хлопці, які вийшли з цієї родини, працьовиті. Не маючи нічого в житті крім п'яних батьків, вони піднялися, купили собі будинки, по машині. Офіційно не працювали, але тримали господарство. Мали попит на свою працю, тому що були висотниками, які вміли обрізати високі дерева, різали дрова. Без роботи не сиділи. Село в шоковому стані, і вся громада, вся область і вся Україна. Безглуздий вчинок —  посадити 12 людей в машину.

На запитання, як вони могли поміститися в одну автівку (ВАЗ «двійка»), староста села додав, що доставили в машину третій ряд сидінь, такий собі диванчик з іншого авто і всі помістились. Перебувало багато малих дітей, які сиділи на руках.

— Був день народження, всі святкували, застілля. Хто пив, хто не пив — встановить експертиза, — говорить Ігор Ткачук. — Поховання відбудеться після всіх експертиз. Наразі точно не відомо, коли саме, але попередньо, через 2-3 дні. Всю організацію похорон бере на себе Глуховецька селищна рада.

Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі

Як повідомляє поліція Вінницької області, водій вантажівки затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Слідчі призначили ряд експертиз для встановлення причин та обставин аварії.

За фактом дорожньо-транспортної пригоди з тяжкими наслідками відкрили кримінальне провадження, передбачене ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

ОНОВЛЕНО — Сьогодні у Глуховецькій громаді День жалоби: назвали імена загиблих у ДТП під Бродецьким

Читайте також:

Крадуть гроші, мруть від алкоголю, ховаються від армії: кримінальна хроніка Козятинщини за тиждень

У нашому районі сталася смертельна аварія: загинув 80-річний чоловік

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (130)
  • Vitalii Boichuk

    Коли уже людям вистачить клепки не сідати п'яними за кермо? Та мабуть, що ніколи...
  • Люба Мельник

    Якщо виїхав легковик,то чому винен водій лісовоза?діток жалко,така безглузда смерть, через халатність дорослих,ба набити битком машину і їхати, вибачте, але це безмозгів,хай мужики випили напевно,а жінки,як їм їхалося,бо кажуть,що троє дітей в багажник були,то це як???? царство небесне і земля пухом....
  • Ірина Заєць

    Світла і вічна пам'ять усім загиблим
  • Владимир Заплишный

    Горе для всіх. Але водій фури порушив ПДР. Він зобов'язаний був зупинитися.

keyboard_arrow_up