«Вулиця є, а дороги — немає». Як і де «латають» ями у нашій громаді?

«Вулиця є, а дороги — немає». Як і де «латають» ями у нашій громаді?
  • Вже не яма на ямі. Наприкінці червня міська влада повідомила інформацію про ремонтні роботи на дорогах Козятинської ТГ.
  • Через місяць техніка служби автомобільних доріг з’вилася на наших автошляхах. Розпочали з відрізку дороги Флоріанівка-Йосипівка.
  • А через кілька днів уже «штопали» ями в селі Козятині. Розповідаємо, де саме ремонтують

Нагадаємо нашим читачам, що три громади Хмільницького району беруть участь у фінансуванні ремонтів місцевих доріг. Серед них і Козятинська. Козятинчани з нетерпінням чекали цього ремонту, бо стан дорожнього покриття у нас, м’яко кажучи, бажає бути кращим. 

Як ремонтують дорогу Флоріанівка-Йосипівка, ми бачили з фото у дописі міського голови Тетяни Єрмолаєвої. Під цим дописом козятинчани почали писати про проблемні вулиці, з надією, що їх незабаром відремонтують. Зокрема, очільниці громади ставили питання про вулиці Покровську, Центральну. Так, Альона Маковіцька написала: «Цікаво, в селі Козятин вулиця Покровська буде ремонт дороги коли-небудь? Від переїзду до Журавля? За день величезна кількість транспортних засобів там курсує! Яма в ямі навіть для велосипеда! Прохання прийняти міри». 

На це запитання Альона отримала відповідь від Тетяни Єрмолаєвої: «Від переїзду в сторону Махаринець — так. В сторону Журавля — ні. Дорога обласного значення, потрібно повністю капітальний ремонт, область не ставить навіть в перелік».

Відео дня

Багато було запитань про Центральну. Так, Олена Кузнєцова запитала: «А у вулиці Центральної, що в селі Козятині, є якась надія на ремонт? Бо вулиця є, а дороги немає». На що міський голова відповіла, що це не обласна дорога.

У понеділок, 8 серпня, наші журналісти сфотографували дорожників, які перебралися з технікою у село Козятин. Відремонтували частину Покровської, зачепили відрізок Центральної (біля сільської ради) і повернули на Миру (в бік школи №9).

Люди почали висловлювати своє обурення, мовляв, відремонтували 200 метрів Центральної і на тому все.

— Та ця ж вулиця у нас як головна, нею їздить «двійка», вона сполучає Іванківці, село Козятин та місто Козятин. Це ж жах, а не дорога! Читали, що ремонтуватимуть дорогу С-02-08-06 «с. Козятин – Іванківці» (в межах с. Козятин та с.Іванківці) і думали, що це наша Центральна, — висловлювались мешканці села Козятин. 

Одна із мешканок вулиці розповіла, як декілька днів тому, через ями на вулиці впала з велосипеда. Вскочила у вибоїну, не втримала руля, сильно вдарилася головою. Через травму кілька днів ходила із синцями, відчувала болі у голові, та такі, що звернулася за допомогою до лікарів. Після обстеження на КТ у неї виявили струс мозку. Лікування обійшлося у чималу копійку. І все через ями. І на жаль, такі випадки непоодинокі.

Побачивши, як дорожня техніка звернула вбік, люди втратили надію на те, що вулицю відремонтують. Але вже наступного дня, 9 серпня, дорожники знову повернули на Центральну і почали робити ямковий ремонт у бік колишнього «Колгоспу». Не дійшли до магазину «Ірина», зупинились. Чи то дощик завадив, чи може робочий день скінчився.

 — Це просто диво якесь. Наші ями асфальтують! Дуже тішимось з цього, — кажуть мешканці Центральної, — і сподіваємось, що її дороблять до кінця. 

І вже доробляють. У день верстки номера, 10 серпня на вулиці Центральній кипить робота. Тут повно техніки та ремонтників. На наше звернення до них: «Хлопці, засипайте добре ці ями. Дякуємо» вслід почули приємні слова: «Все зробимо, для вашої безпеки»

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Алёна Бокал

    А вулиця ЩАСЛИВА????

    КОЛИШНЯ ТУХАЧЕВСЬКОГО ТАМ ПРОСТО СТРАХИ!!!

    ЯМИ ПО КОЛІНА !!!!

    РОБІТЬ ЩОСЬ З ЩАСЛИВОЮ!!!!

    РАНІШЕ ХОЧ ГРЕЙДЕР ПРОЇДЖАВ ТА ГЛИНОЮ ЗАСИПАЛИ,ПО ДОЩОВІ МОЖНА ВБИТАСЯ БО СЛИЗЬКО,А ТЕПЕР І ГЛИНИ НЕМА???

    КІРПІЧАМИ ЛЮДИ САМОТУШКИ ЗАСИПАЮТЬ!!!

    ТАМ ПРОСТО ЖЕСТЬ !!!
  • Таня Кольцова

    А в тій Йосипівці хто робив ті дороги ?

keyboard_arrow_up