Біля банкоматів ПриватБанку в місті — повний штиль

Біля банкоматів ПриватБанку в місті — повний штиль

А між тим всі обговорюють чергове обкрадання українців

 

Кабінет Міністрів 18 грудня ухвалив рішення передати в 100% державну власність найбільший в Україні банк — ПриватБанк.

Як повідомили у Нацбанку, націоналізація ПриватБанку стабілізує його роботу та збереже кошти 20 мільйонів вкладників. Після повної стабілізації його продадуть.

Відео дня

Заступник голови правління Національного банку України Катерина Рожкова заявила у вівторок на брифінгу:

— Відбудеться передача функцій Міністерству фінансів, тому вже 21 грудня ПриватБанк буде абсолютно державним з новим менеджментом. Статут поїхав до Дніпра на державну реєстрацію.

У Козятині у понеділок та вівторок біля банкоматів ПриватБанку не було шалених черг. Зі слів козятинчан, які стоять біля банкоматів, стає зрозуміло, що вони знімають кошти, бо їм просто потрібні гроші. У середу ситуація залишалася однаковою. Біля банкоматів черг не було. Усі відділення працювали в стабільному режимі.

Як повідомила головна прес-служба банку, станом на 9.00 20 грудня клієнтів обслуговують 2 350 відділень банку. У повному обсязі завантажено понад 7 000 банкоматів ПриватБанку, служба інкасації забезпечує своєчасне поповнення банкоматів мережі за рахунок готівкових коштів у касах, а також додаткових 15 млрд грн, виділених НБУ на підтримку ліквідності банку. 20 грудня в банкомати було завантажено 5 млрд гривень,  21-го — півтора мільярди.
Заступник голови НБУ говорить, що обсяги зняття готівки зменшилися.

За останню добу в відділеннях націоналізованого Приватбанку і “Приват24” було оформлено майже дві тисячі нових депозитних договорів, на суму 37 мільйонів гривень, півтора мільйона доларів та майже 400 тисяч євро.

 

Експерти про націоналізацію ПриватБанку

Керуючий партнер юридичної фірми “Pravovest” Гліб Сегіда:

— По-перше, не варто брати штурмом відділення банку для повернення своїх коштів. Навпаки, надійність банку тепер зросла, так як за ним стоїть уряд і безмежні можливості друкарського верстата — грошей вистачить на всіх. По-друге, зміна власника нічого не змінює для клієнтів банку — всі договори залишаються в силі без зміни умов. Це те, що треба зрозуміти всім клієнтам ПриватБанку прямо зараз, щоб не створювати зайвих незручностей собі і працівникам самої фінустанови.

 

Політолог Кость Бондаренко:

— Від націоналізації ПриватБанку у виграші залишиться тільки його власник Ігор Коломойський. Коломойський сам зацікавлений у «розгоні хвилі» по ПриватБанку для того, щоб отримати додаткову вигоду від його націоналізації.

 

Політолог Вадим Карасьов:

— Після націоналізації ПриватБанку імперія олігарха Ігоря Коломойського впала. Що стосується подальшої долі фінустанови, то його чекає перепродаж.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up