Дурять на касі, бо ми не рахуємо

Дурять на касі, бо ми не рахуємо

До редакції часто звертаються люди з проханням написати про те, що їх обрахували в продовольчому магазині. У основному це відбувається в тих торгових точках, де відсутні касові апарати, а продавці підраховують покупку на калькуляторі і не видають чек.

 

У маленькому містечку такі магазини ми всі з вами знаємо. Конкретні скарги я завжди переадресовую власникам магазинів. Адже вони не стоять на касі і ніби як не мають відношення до обрахувань. Один з коментарів власниці: покупець повинен бути пильним і вже до розрахунку на касі прикинути в голові, скільки це приблизно буде… Але роботу в колективі пообіцяла провести.

За коментарем я звернулася до нашого головного податківця Геннадія Садового. Відносно магазину, на який була остання скарга, він відповів:

— За зазначеною адресою здійснюють підприємницьку діяльність 4 фізичні особи – підприємці, які застосовують спрощену систему оподаткування 2-ї групи зі сплатою єдиного податку.

Відео дня

Згідно з Податковим кодексом України, платники єдиного податку 2 групи протягом календарного року можуть мати обсяг доходу, який не перевищує півтора мільйони гривень та мати працівників, які перебувають з ним у трудових відносинах,  у кількості що не перевищує 10 осіб. Щодо застосування РРО (реєстратори розрахункових операцій - прим. автора) та надання покупцям фіскального чека за придбані продукти харчування в магазині, то слід зазначити, що обов’язковість застосування РРО у даних платників єдиного податку 2 групи виникає при перевищенні обсягу доходу у розмірі 1 млн грн. Також діючим законодавством передбачено застосування РРО та надання фіскального чека  при реалізації суб’єктами підприємницької діяльності товарів підакцизної групи. За даною адресою товари даної категорії не реалізуються.

Отож, як зазначив пан Садовий, якщо в магазині не торгують алкоголем і дохід не перевищує мільйона гривень, продавці касові апарати законно не застосовують.

Візьміть це на замітку, шановні козятинчани і гості міста. Бажано ходити з калькулятором. Якщо ж вас обдурять продавці, вимагайте книгу скарг, яка має бути в куточку споживача, щоб донести цю ганебну інформацію до власника магазину, знімайте відео на телефон, публікуйте це в інтернеті — оприлюднюйте. Можливо такі дії громади зупинять обрахунки в магазинах, де відсутні касові апарати.

У продовження дискусії, чекаю на ваші відгуки.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up