Латиші розвели російських як кроликів вухатих.

Урок для українців від латишів

Що і слід було очікувати: Латвія обдурила російських «інвесторів», які купили нерухомість за вид на проживання «в європах».

У Мережі гуляє «Відкритий лист Президенту Латвії» від російських власників латвійської нерухомості, які кілька років тому повелися на пропозицію «інвестувати» в Латвію і отримати за це вид на проживання в «європейській країні».

Латиші розвели російських як кроликів вухатих«Ось уже кілька років Латвія надає тимчасовий вид на проживання для власників нерухомості та інвесторів, які вкладають кошти в латвійські компанії і підприємства. Завдяки цій мудрій політиці кілька тисяч іноземців змогли переїхати жити в Латвію. Всі ми раді працювати і вести власний бізнес в Латвії, вчити державну мову і з кожним днем ​​все більше відкривати для себе унікальну латвійську культуру.

Відео дня

Ми раді, що маємо дозвіл на проживання і живемо в надзвичайно затишною, красивою і спокійній країні. У країні, де дотримуються закони, система оподаткування зрозуміла і прозора, а закони, як у всій цивілізованій Європі, не мають зворотної сили. Однак всі ми стурбовані останніми поправками до Закону про імміграцію, які несподівано змінюють діючі правила для нас ... »

Чим вони «занепокоїлися»? Розповідаю з початку: в 2008 році в Латвії з тріском лопнув міхур в нерухомості. Ціни впали в 3-4 рази. В результаті на ринку зависло житла на сотні мільйонів євро. Різні девелопери, ріелтори, будівельники стали розорятися десятками. Особливо постраждали ті, хто заклав особняки-квартири в ціновій категорії вище середнього (в Латвії це те, що дорожче 100 тис. Євро) ...

І латиші знайшли вихід: вони прийняли Закон про «інвесторської візою». Суть його: кожен іноземний покупець нерухомості на суму понад 142 тис. Євро (і члени його сім'ї) одержують як бонус тимчасову посвідку на проживання (ВНЖ) на 5 років з автоматичним продовженням оного. А ВНЖ в країні Євросоюзу - штука хороша, він дає право їздити в будь-яку країну ЄС без візи і жити там необмежений час.

Розрахунок був на російський «середній клас» - - невеликих бізнесменів-комбінаторів, офшорних спекулянтіков, напівбогів, напівсвітло, чиновничків третього ешелону. Тобто, всіх тих, хто до Лондона за доходами не доріс, а мати європейський «запасний аеродром», куди можна звалити в разі чого, подумує.

І спрацювало! Ригу так і прозвали потім - «Лондон для бідних». З 2010 року, коли новий закон про для «ВНЖ-інвесторів» вступив в силу, кількість росіян, які прикупили латвійську недвіжкі, перевищила 11 тисяч. А з членами сімей - понад 30 тисяч. У Латвії вони принесли майже півтора мільярда повновагих євро. Для злиденної країни з населенням в один округ міста Москви це - величезні гроші.

Латиші весело розпродали неліквідні дорогі квартири, а потім в «елітних спальних районах» почався бум будівництва. Особливим успіхом користувалася курортна Юрмала. Там щоліта гуляла російська естрада - «Нова хвиля», різні «співаючі КіВіН-Юрмаліни» та інші «камеді клаби».

Зустріти влітку на променаді Пугачову з Галкіним пахвою було простіше простого. Тобто, недвіжкі Юрмали придбала в очах російських «бідних лондонців» ще один важливий елемент - понти. Селфі на тлі Ігоря Крутого, що п'є пиво за сусіднім столиком - круто! Ті розумниці, хто прікупілквартірку на початку процесу і встиг її скинути вчасно, заробили.

Але встигли не всі. Розпродавши залежаний товар і заткнувши поганими російськими грошима криза в будівництві, латиші справедливо вирішили, що бардак треба кінчати. А то аж надто багато в кабаках маленької Латвії стало звучати харизматичного Стаса Михайлова. Замість сумних латиських пісень про окупацію ...

Перший дзвінок для російських «ВНЖ-інвесторів» тренькнул в 2014 році, коли латиші вигнали зі своєї країни «Нову хвилю». Зробили вони це по-єзуїтському дотепно. Напередодні чергового конкурсу вони внесли в «список небажаних для в'їзду в Латвію осіб» ікону радянської естради- - Йосипа Кобзона, співаючого осавула Газманова і дружину самого Йосипа Пригожина - Валерію. Створили це як би з власної примхи міністр закордонних справ Латвії - Едгар Ринкевич - публічний латвійський гомосексуаліст. Таки да…

В результаті почесних гостей «Хвилі» - Кобзона, Газманова та Валерію розгорнули мало не на кордоні словами «пускати не велено». Більшого образи російської богеми нанести було не можна. З криком «ось пі ... раси!» Організатор «Хвилі» Ігор Крутий переніс свою тусовку в Сочі. А слідом за ним потягнулися на батьківщину і інші російські камеді клаби. Але, Юрмала НЕ осиротіла і не спорожніла без російського сміття, замість голосящіхківінов придворного жополіз Маслюкова в Латвію прийшла українська «Ліга сміху» і т.д.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up