Україна посіла 50 місце із 157 за рівнем якості людського капіталу Світового банку

Україна посіла 50 місце із 157 за рівнем якості людського капіталу Світового банку

Життя/Соціальний захист/Україна посіла 50 місце із 157 за рівнем якості людського капіталу Світового банку

У першому індексі людського капіталу, який розрахували цьогоріч у Світовому банку, Україна посіла 50 місце, набравши 0,65 бали.

Як пояснюють у Світовому банку, це означає, продуктивність нового покоління українців складе 65% від тієї, якою вона могла б бути при злагодженій роботі систем освіти та медицини.

Зазначається, що у першому рейтингу Україна обігнала за показником якості людського капіталу Молдову, Румунію та Албанію, проте посідає одну з останніх позицій у Європі.

Відео дня

Водночас, у більшості країн-сусідів України індекс людського капіталу є вищим. Зокрема, Польща у рейтингу посіла 30 сходинку, Росія — 34, Словаччина — 40, а Угорщина — 38.

Країни Європи у рейтингу якості людського капіталу Світового банкуКраїни Європи у рейтингу якості людського капіталу Світового банку   

WORLD BANK

Найвищим рівень людського капіталу виявився у Сінгапурі. Крім цього, до першої п'ятірки увійшли Південна Корея, Японія, Гонконг та Фінляндія.

Зазначається, що індекс розраховується на основі таких показників, як ймовірність дожиття до 5-річного віку, якість освіти та якість медичного обслуговування. За даними Світового банку, саме якість системи охорони здоров'я в Україні є найгіршим показником.

Раніше повідомлялось, що Україна зайняла 49 місце з 60 в рейтингу конкурентоспроможності країн, які складає швейцарський інститут IMD.

Також Україна посіла 134 місце (зі 162 країн світу) у індексі економічної свободи, ставши найменш економічно вільною країною Європи.

Ярослав Вінокуров

11 жовтня, 2018 15:27

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up