У підсумку — понад 240 тисяч. Благодійний концерт від козятинчан вразив до сліз

У підсумку — понад 240 тисяч. Благодійний концерт від козятинчан вразив до сліз
  • Підтримали ЗСУ. Тиждень, що минув, у Козятинській територіальній громаді пройшов доволі патріотично та продуктивно. А саме для освітянської родини.
  • До Дня добровольця, який відзначають 14 березня та Дня мобілізованого працівника ЗСУ 17 березня у стінах міського будинку культури влаштували благодійний концерт, який став підсумком благодійного тижня.
  • Розповідаємо, хто скільки зібрав на підтримку ЗСУ та про нашу талановиту молодь, яка вразила своїми виступами до сліз

Українці — нація незламних та нескорених. І сьогодні, 17 березня, це вкотре довели наші козятинчани, які влаштували неперевершений та напрочуд організований за емоціями та наповненістю номерів благодійний концерт.

Люди, які зібралися в глядацькому залі мали б запастися носовичками чи серветками, аби витирати сльози. Адже кожен виступ, починаючи від найпершого у виконанні об’єднаного ансамблю працівників закладів освіти Козятинської міської територіальної громади «Намисто», відомої у місті співачки та викладачки музики Олени Пантєлєєвої, до виступу дітей, виклали море емоцій, які між собою перепліталися.

Відео дня

Композиція Олени Пантєлєєвої «Виноградна лоза» у співвідношенні фотокадрів проектору, де відчувався весь біль війни, яка увірвалася у життя мирних українців, не залишила байдужим нікого з присутніх.

Без перебільшень — війна — найстрашніший злочин людства, кривавий та безжальний, не щадить нікого, навіть безневинних немовлят. Єдина наша віра — Збройні Сили України. Наша перемога над ганебним ворогом у їхніх мужніх руках.

До сліз і водночас до гордості за нашу націю, пробирали слова ведучої, місцевої улюблениці серед дітей, молоді та людей поважного віку, чуйної та талановитої керівниці співочого гуртка при Центрі дитячо-юнацької творчості Тетяни Фабіцької. Вона — справжній скарб у нашій громаді, живе своєю, непростою, але творчою професією. 

— Цей тиждень був тижднем допомоги та єднання в нашій освітянській родині. І не так важливі суми коштів, які вдалось зібрати на підтримку наших захисників, як важливо те, що наші діти відчувають співучасть єднання в дорозі до єдиної спільної мети — Перемоги. Вона омита сльозами та потом, кров’ю наших Героїв, — сказала Тетяна.

Після цих зворушливих слів сьогодення наших Героїв вшанували хвилиною мовчання. Стукіт секунд пронизував відеокадр зі світлинами наших земляків, які віддали життя за нас з вами. Знову сльози… Пам’ятаємо і не забудемо!

Далі за сценарієм тріо «Лас». Патріотична та прониклива композиція, у виконанні досвідчених артистів. І тут контраст — козятинчанка Дар’я Повар заспівала чуттєву пісню «Чужинці», слова якої юна співачка написала на мотиви переможної на Євробаченні пісні Джамали. Знову до сліз, до мурах по шкірі, виконання надзвичайно чуттєве та емоційне, адже чи думала наша молодь, що до нашого дому увірвуться чужинці і молодь буде ставати живим щитом України? Ще вчора співали пісня про кохання, а сьогодні — пишуть пісні болю.

Ніщо так не може викликати на наших устах посмішку, як діти. На сцені — наше майбутнє, вустами який говорить істина. Такі маленькі, але такі дорослі через війну, наші діти-дебютанти заспівали «Діти — це квіти»…

Скільки щирості та патріотизму у цих словах! Особливо зворушує те, що юні артисти попрохали їх оголосили, що вони — це ЗСУ! І нівкого не було сумніву, бо почувши слова підтримки та слова болю, які прозвучали від дітей у відеозаписі перед виступом, присутні знову не стримували сліз. Бо як можна не плакати, коли чуєш, як дитина говорить про війну, про перші в її житті повітряні тривоги, хвилювання за брата, тата, за невивчені уроки і за кота…

 

А після виступу дітей, знову наповнена гірким сьогоденням пісня «Гілля калин похилилося», у виконанні дуету «Ліана». Дівчата молодці, заспівали чуттєво, по-справжньому.

Здивували і розворушили публіку ансамбль ложкарів з піснею «Їхав козак за Дунай». Мабуть, не було такої людини в залі, яка б не підтанцьовувала в такт з дівчата та їхніми ложками. 

І знову слова про війну. Скільки горя вона принесла в наші родини. З віршем « Я чекаю» виступила талановита та співоча козятинчанка Анастасія Ільчук. 

Надзвичайно вразила публіку місцева співачка Іванна Астахова. Потужним голосом вона виконала пісню «Чекай», якою достукалася чи не до кожного серця у глядацькому залі

Вражаючим був номер Іванни та Дар’ї —  у цих співочих дівчат велике майбутнє.

Яскравим номером у благодійному концерті став виступ дівчат чирлідерів з Донецька. Сестри-артистки Вероніка та Катерина Ткаченко приїхали до нас з Донецька і продовжують активно розвивати свої таланти у нашому місті. Жвавий та танцювальний номер зірвав гучні аплодисменти.

Ну звісно, куди ж без мрії. Її досконало заспівали чарівні та голосисті дівчата з ансамблю «Мрія».

Впродовж концерту ведуча не переставала мовити слова в підтримку наших захисників. Бо завдяки їм у нас є можливість жити, відвідувати патріотичні заходи, слухати наших дітей та радіти їхнім успіхам у навчанні.

Згадали у про ворожий обстріл нашої рідної Вінниці, який забрав життя як дорослих вінничан, так і дітей…

— Наша Вінниччина не пізнала всіх страхіть війни, але її подих обпікав нас, наче вогнем — сказала ведуча Тетяна Фабіцька.

Після цих слів на сцені зі зворушливим віршем, який супроводжувався жахливими кадрами місця падіння ракет у нашому обласному центрі, виступила Аліна Клюцківська.

Так, як після кожної зими настає весна, так і після війни, прийде мир, наша перемога.

— Все відновиться! Україна відновиться! Воскресне з руїн та відродиться з полум’я. З таким народом — ніяк інакше, — мовила ведуча. 

І в підтримку цих слів патріотичний та надихаючий виступ Діани і Тимофія Полонських «За Україну». 

За весь концерт глядачі і плакали, і сміялись, світили вогники ліхтарів та аплодували нашим талановитим артистам. Пережили чимало емоцій, але найголовніша — це віра в нашу Перемогу.

Зовсім забули — перед початком заходу гостей у фойє міського будинку культури зустрічали неймовірними ароматами. Тут розгорнулася виставка смаколиків. Кожен бажаючий придбати собі щось смачненьке, робив свій вклад у перемогу та в підтримку ЗСУ.

Підбити підсумки благодійного концерту та тижня в цілому, на сцену запросили начальника управління освіти та спорту Козятинської міської ради Інну Мадей

— Дякуємо кожному, хто прийшов підтримати наші ЗСУ, —   сказала Інна Мадей. На жаль, ми не можемо прокинутись завтра і почути слова війна закінчилась, але ми дуже цього хочемо.  Усі заклади освіти починаючи ще 24 лютого 2022 року тримають освітній стрій, силами педагогічних і непедагогічних працівників, учнівських колективів та за допомогою батьків на цьому тижні ми свої збори присвятили Дню добровольця, який відзначали 14 березня  і Дню мобілізованого працівника ЗСУ, який сьогодні. Оголошую зібрані кошти і прошу не прислухайтеся до цифр, не порівнюйте їх.

Отож на цьому тижні зібрали:

  • Козятинський ліцей № 1 —  6 тисяч гривень,
  • Козятинський ліцей  №  2 — 29 тисяч 451 гривню,
  • Козятинський ліцей  № 3 — 19 тисяч 200 гривень, 
  • Козятинський опорний ліцей — 67 тисяч  650 гривень, 
  • Козятинський ліцей  № 5 — 22 616 гривень
  • Козятинський ліцей № 7 — 12 тисяч гривень
  • Козятинська гімназія №  6 —  2 500 гривень
  • Козятинська Гімназія  №  9  14 192 гривень
  • Кордишівська гімназія  № 9 —  9 263 гривень 
  • Махаринецька гімназія  №  10 тисяч 
  • Пиковецька гімназія—  6 800 гривень
  • Сестринівська гімназія — 5 700 гривень
  • Флоріанівська гімназія —  6 075 гривень
  • ЦДЮТ —  5 100 гривень
  • ЗДО (дитячий садок)  № 1 — 4 060 гривень
  • ЗДО  № 4 — 4 500  гривень
  • ЗДО № 3 —  2 000  гривень
  • ЗДО  № 4 — 3 040 гривень
  • ЗДО  № 5 —  3 100  гривень
  • ЗДО №  6 —  2 400  гривень

Також силами присутніх в залі зібрали 10 117 гривень. Плюс вчорашній благодійний турнір з баскетболу додає в скарбничку ще 3 250. У сумі — 245 634 гривні 50 копійок.

— З такими працівниками, з такими людьми все буде Україна. Слава Україні — Героям Слава!

Читайте також:

У гімназіях Козятинської громади провели благодійні ярмарки на підтримку ЗСУ (Оновлено)

«Я просто вражений: на автомобіль для наших захисників зібрали понад 200 тисяч. Залишилось ще 90

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up