“Авто Євро Сила” відтепер у Козятині

“Авто Євро Сила” відтепер у Козятині

Власники авто на “єврономерах” провели зустріч у центрі міста

Коли трапилась катастрофа на складах боєприпасів у Калинівці, організація “АЄС” також прийшла на допомогу постраждалим.

— Осередки “Авто Євро Сила” Вінницької області одними з перших почали вивозити своїми автомобілями людей з “гарячих” точок в Калинівському районі, — розповів газеті “RIA-Козятин” керівник козятинського осередку Олег Гранецький. — Ми завозили продукти, матеріальну допомогу в інтернат, у Глухівці. Залишки передали в терцентр при райдержадміністрації, вони збиралися повезти все до Калинівки. З Козятина в евакуації населення брали участь 10 автоєвросилівців на 5 машинах…

Корисне посилання

Актуальні ціни на ГАЗ у Козятині на Automoto.ua.

Автоєвросилівці займають активну громадську позицію і не залишаються осторонь подій, які відбуваються у державі.

Відео дня

У суботу до Козятина завітали представники осередків “Авто Євро Сили” з Вінниці, Калинівки та Бердичева. Більше 50 автівок на “євробляхах” проїхалися колоною вулицями міста. Козятинчани вітали їх та знімали на відео. Місцева поліція супроводжувала автоколону, перекривала вулиці для її безперешкодного проїзду і всіляко сприяла “автоєвросилівцям”. Хлопці дуже вдячні нашим правоохоронцям.

Зустріч пройшла під гаслом: ”Доступне авто кожному українцю”.

Причиною візиту було відкриття в Козятині філії “АЄС”. На центральній площі міста керівник вінницького осередку Олександр Марцинковський (ADIDAS) розповів присутнім про діяльність організації, вимоги, які вони ставлять перед владою, переваги, які отримують учасники. Він поздоровив Олега Гранецького, керівника козятинської філії, з відкриттям філіалу.

“Авто Євро Сила” — об’єднання власників автомобілів на “єврономерах”. Вони вимагають від влади покращити та спростити умови придбанння та розмитнення автомобілів з Європи та відстоюють права власників таких авто. 6-7 вересня цього року у Києві учасники “АЄС” провели 7-тисячну акцію під стінами Верховної Ради. Про її перебіг козятинчанам розповів голова вінницького осередку.

— Наші вимоги були такі — щоб власникам авто на єврономерах, які вже є в Україні, дали десь півроку, щоб в них була змога та механізм їх розмитнити, — пояснив Олександр. — У нас було 4 пункти: мораторій на ввезення авто, підписаний меморандум, щоб нас вже не чіпали, 500 євро за розмитнення і зняти євро-5 (прим. ред. Євро-3, Євро-5 - екологічні стандарти, що регулюють вміст шкідливих речовин у вихлопних газах транспортних засобів з дизельними і бензиновими двигунами). Тобто шостого вересня ми простояли просто під дощем. І лише ввечері, аж поки не почали бити в бочки, до нас вийшла пані Южаніна (Ніна Южаніна — народний депутат України 8-го скликання за списком Блоку Петра Порошенка, з 2015 року - голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики). Це була розмова до першої години ночі. Вона запропонувала всі машині, які є — розмитнити, всім іншим — дуля. Ми відмовились. Друге — розмитнення від 1000 до 1400 євро. Але насправді буде до 2000. Там ще є багато підводних течій, вони потім повилазять. І вона запропонувала євро-3, але від 2000 року. Але є нормальні BMW 1996-97, які краще в сто разів якихось “Жигулів”, ви ж самі розумієте. Ми не пішли на ці умови. І сьомого числа прийняли трошки радикальніше рішення. Нас розігнали з-під стін Верховної  Ради. Южаніна на другий день вийшла і сказала, що ми нібито домовились. Але ми не погодилися на всі ті умови.  Чекаємо, поки виконавчий комітет підготує документи у Верховну Раду. В Україні більше двох мільйонів таких машин. Якщо проблема торкнеться кожного власника авто, переважна більшість об’єднається й рушить під Верховну Раду.  

Олександр розповів, що їх організація має юристів, які надають допомогу з будь-яких правових питань, якщо виникають проблеми з владою чи поліцію. Автоєвросилівці приходять на допомогу один одному по всій Україні.

У Вінниці вступ до “Авто Євро Сили” безкоштовний, у Козятині теж буде так. Олександр Марцинковский вважає, що гроші треба збирати безпосередньо, коли вони потрібні. Тоді люди дають набагато більші суми. Так, наприклад, було перед акцією в Києві. Тоді вінничани зібрали 54 тисячі гривень.

23 жовтня вінницька “Авто Євро Сила” святкує рік від створення. За цей час до неї долучилось вже більше 400 учасників. Козятинський осередок поки що нараховує до сорока осіб.

Місцева “АЄС” збирає однодумців, які вважають, що європейські ціни на авто є справедливими і доступними для кожного українця. У тому числі і для козятинчан. Телефон Олега Гранецького (093) 840 30 55.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up