Діти вийшли з канікул. Чи у всіх козятинських ліцеях пустили тепло? (Опитування)

Діти вийшли з канікул. Чи у всіх козятинських ліцеях пустили тепло? (Опитування)
  • У Козятинських школах осінні канікули розпочалися 31 жовтня. До навчання діти приступили сьогодні, 7 листопада.
  • За парти вийшли не всі класи (мова йде про тих учнів, які і до канікул навчалися офлайн).
  • Яка ситуація з теплом у школах, чи запустили котельні — прокоментувала начальник управління освіти Козятинської міської ради

На календарі 7 листопада 2022 року, за вікном по-осінньому — +8-+10 градусів. Вже хочеться зігрітися біля теплих батарей та у теплих приміщеннях. Найперше це важливо для наших дітей, які вийшли на навчання після канікул. Перед вихідними міський голова Козятина записала відеозвернення до козятинчан, де підняла три нагальних питання у громаді. Перше питання стосувалося теплопостачання.

— Ми в цьому році провели встановлення обладнання на шести котельнях. Ще одна котельня не закінчена, — сказала Тетяна Єрмолаєва у відеозверненні. — Маємо велику надію, що найближчими днями закінчимо. Запускаємо по одній котельній, для того щоб після закінчення канікул, навчальні заклади мали теплі приміщення і діти мали можливість там навчатися. Це самий великий і самий серйозний проект, який був в нашій громаді, — йшлося у відеозверненні.

Сьогодні настав той день, коли діти вийшли з канікул. Не всі його розпочали у теплих класах.

Відео дня

— Моя дитина навчається у першому класі козятинського ліцею. Напередодні вчителька написала у вайберському чаті, що діти не вийдуть в ліцей. Причина — холодно, — розповіла козятинчанка Тетяна. — Перед цим ми теж навчались три тижні дистанційно. Це дуже важко, тому що і робота, і онлайн навчання з першачками — ці поняття не можна поєднати. Дітям потрібен контакт з вчителем.

Про ситуацію з теплом у школах ми запитали начальника управління освіти Козятинської міської ради Інна Мадей.

— У котельні, яка опалює опорний ліцей і перший дитячий садочок — роботи поки що тривають. Сподіваємось, що найближчим часом все запрацює, рахунок йде на години, — розповіла Інна Мадей. — Розпорядження про початок опалювального сезону видане, але якщо три дні температура буде нижче певного показника (+8 — прим.авт). Сьогодні перший день. Так, холодно, але в нас ще є кілька днів.

За словами Інни Мадей, всі інші котельні підключенні, працюють, в школах дали тепло. Там, де газове опалення — також слід зачекати день-два. В центрі дитячо-юнацької творчості, де навчаються перші класи першого та другого ліцею, тепло обіцяють пустити сьогодні.

Що стосується сільських шкіл громади, то вже тепло, у школах свої котельні.

— По селам проблем нема. Дивляться по температурному показнику в закладі,     егулюють температуру, — підсумувала Інна Мадей.

 

Опитування

Чи тепло у школах, де навчаються ваші діти?

Додамо, 19 жовтня у Козятині стартував опалювальний сезон

Нагадаємо, ми повідомляли чи готові до опалювального сезону котельні у Козятині?.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Руслана Сорока

    Кожний рік одне і те саме.....літо прокукували....от в маємо....нічого нового...діти в садочку хворіють, школа на дистанційному.....😡

keyboard_arrow_up