Допомогти Емілії: зібрали 500 тисяч, треба ще мільйон

Допомогти Емілії: зібрали 500 тисяч, треба ще мільйон
  • Зробити неможливе. Завдяки неймовірній підтримці небайждужих людей у дівчинки з’явився шанс вижити та відновити зір. За три дні для неї перерахували півмільйона гривень.
  • Перший депозит вже на рахунку швейцарської клініки. Попереду — пункція, кріохімія... А для цього необхідно ще мільйон гривень. Родина сподівається на підтримку та допомогу

Козятинчани Аліна та Ярослав Полончуки — багатодітна сім'я. Виховують троє діток. Страшний діагноз увірвався у їх життя зненацька. У грудні минулого року в однорічної  донечки Емілії виявили ретинобластому — рак сітківки ока. Це діагноз приголомшив всіх рідних. У боротьбу з хворобою вступили з першів днів. Розуміли, що часу обмаль.

Очко стало скляне

— Дітки росли і все було добре, але я почала помічати, що очко в Емілії має відблиск на світлі, як скляне, — каже мама дівчинки Аліна. —  Звернулася до окуліста в нашому місті, вона відправила на Вінницю. У Вінниці зробили УЗД, на якому виявили пухлину, направили на МРТ. Рак підтвердився.

Відео дня

Усі сили кинули на пошуки лікарів та клінік, де могли б вилікувати крихітку. Та, як виявилося, в Україні належного лікування немає. Родина вийшла на швейцарських лікарів, які готові допомогти. Аліна, не гаючи часу, знайшла перекладача, що працює в Швейцарії, та зв'язалася з клінікою відомого професора Френсіса Мюньє. Він спеціалізується на лікуванні такого раку. Це клініка офтальмології, де лікується знайома сім'я з Бердичева. Але для того, щоб розпочати лікування, виставили захмарний рахунок. До суботи, 11 січня, потрібно було внести перший депозит в розмірі 20 тисяч франків (це 500 000 гривень).  А потім, ще 40 тисяч франків (більше мільйона гривень).

Вийшли на швейцарських лікарів

— Нам дуже пощастило і вже 8 січня мені прийшло запрошення на лікування в Швейцарії, — каже Аліна. —  Але лякала сума грошей, яку потрібно було перерахувати до нашого приїзду. Півмільйона! Це без білетів та проживання. Для нас це здавалося нереальним. Але ми дуже вірили і сподівались на допомогу небайдужих.

Розуміли, що іншого виходу немає. Нам потрібно починати лікування. Час грає проти нас!

Багатодітна родина Полончуків

Полончуки організувалися. У соціальних мережах розмістили пости про збір коштів. Друзі, знайомі, родичі — всі поширювали інформацію. До розголосу підключилася і преса. Всі розуміли, що терміни для збору мінімальні. Але встигли!

За три дні підготували документи, зробили закордонні паспорти і перерахували на рахунок клініки перший депозит — 500 тисяч гривень.

Уже зробили першу хімію

— У неділю брат з дружиною та донечкою вже вилетіли до Швейцарії, — розповідає хрещена мама та рідна тітка Емілії Анастасія. — У середу, 15 січня, назначена перша пункція, потім кріохімія, яка робиться під анестезією. Як нам пояснили, вводиться в артерію, яка веде напряму до очка, катетер. Тобто лікування направлено прямісінько в пухлину. Для порівняння, в нас би вирізали б пухлину разом з очком та пересадкою кісткового мозку. Через чотири тижні треба буде знову летіти до Швейцарії, на повторення процедури. І так три місяці підряд. 

Після пройденого тримісячного курсу, знову будуть робити МРТ та дивитися на пухлину. В оці Емілії їх кілька — одна велика і навколо ще багато маленьких. Тішить те, що в дівчинки є всі шанси на одужання. Лікарі дають втішні прогнози.

Вдячність людям

— Ми безмежно вдячні кожному, хто відгукнувся на нашу біду, — каже Анастасія. — Українські фонди мовчать. Вони якось важко це сприймають. А дива роблять прості люди. У Козятині відгукнулося багато кав'ярень. Зробили акцію «Купи каву та допоможи Емілії». Велика вдячність Максиму Кривушину, Віті Мартинюк. Завдяки тільки каві за два дні я перерахувала більше 3 тисяч гривень. Багато допоміг Вадим Рожук. І в підготовці, і в організації збору. Та й взагалі, всі люди дуже згуртувалися. Багато чужих, знайомих, друзів, з Росії — пересилали в доларах. Зверталися до Юрчишина. Він теж допоміг. Написали заяви на допомогу в міську раду. Чекаємо відповіді комісії.

Потрібні ще гроші 

Після першої хімії Емілія повернеться додому. Через чотири тижні їй знову доведеться летіти на курс кріохімії. І знову треба кошти — 40 тисяч франків (1 мільйон гривень). Для подальшого лікування перераховані кошти мають бути у клініці на депозиті.

Тож родина Полончуків звертається до всіх небайдужих допомогти зібрати необхідну суму. Аби дати дівчинці шанс на одужання. Для активного залучення благодійників-рятівників у Козятині планують влаштувати ярмарок-концерт. 

Реквізити:

ПриватБанк 4149 4991 3133 9531 - Полончук Аліна (мама) — телефон 0935871380

5168 7573 4415 9571 - Полончук Ярослав (батько) — телефон 0632586410

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up