Головний лікар ЦРЛ Олександр Кравчук: «Ми як на медичній війні»

Головний лікар ЦРЛ Олександр Кравчук: «Ми як на медичній війні»
  • Вірус шириться. У козятинській ЦРЛ медперсонал працює у напруженому режимі. Кількість хворих на коронавірусну недугу стрімко зростає.
  • За словами головного лікаря в закладі перебує 100 пацієнтів, які мають ковід або підозру на нього та пневмонію.
  • Доводиться розгортати нові ліжка та добавляти додаткові кисневі точки.
  • Розповідаємо про рівень захворюваності минулого місяця та про коронавірусну ситуацію на даний час  

Як і прогнозували у МОЗі, листопад розпочався з коронавірусних антирекордів. Це стосується як України в цілому, так і Козятинщини зокрема. Якщо взяти статистику перших днів листопада, то ще вранці, 2 числа, на Козятинщині за весь час пандемії виявили 407 інфікованих на недугу. Після обіду ситуація змінилася. За інформацією козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень на Козятинщині станом на 15.00  понеділка зросла до 431 особи (ще +24 нових випадків). А під ввечір, станом на 18.00 того ж дня, кількість хворих сягнула 448 осіб (ще +17 інфікованих). Тобто, за дві доби додалося більше сорока випадків.

Звісно, кожна людина переносить вірус по-різному. Хтось лікується амбулаторно з легкими симптомами, хтось лікується стаціонарно в стані середньої важкості, а хтось потребує кисневої підтримки та знаходиться в реанімації.

Яка ситуація з хворими на коронавірус у лікарні? Чи вистачає ліжок та медперсоналу? Коментує головний лікар козятинської центральної лікарні Олександр Кравчук.

Відео дня

— Ми працюємо в напруженій ситуації. Наразі (станом на ранок 2 листопада ) в ЦРЛ знаходиться 75 пацієнтів з підтвердженою коронавірусною інфекцією та її підозрою. Разом з пневмоніями — 100 осіб. Ліжок, виділених під таких пацієнтів у нас розгорнуто 80. Отак і виходимо — доставляємо ліжка. Добавляємо кисневі точки. Медперсонал томиться, бригади замінюються, інші лікарі долучаються. Ми робимо свою роботу. Напружено, складно, адже крім цього оперуємо, надаємо допомогу при інфарктах, інсультах. У нас народжують. Користуючись нагодою, я прошу і звертаюся до людей — дуже багато необгрунтованих емоційних скарг. Ми на них не встигаємо відповідати. Телефонують не на головного лікаря, не до заступників, а на «гарячу лінію». Є керівництво лікарні, звертайтесь, ми завжди були відкриті. Якщо є якісь недоліки, будемо пробувати їх усунути в межах наших можливостей. Додам, що в нас багато працівників хворіє і це правда. «Ковідовських» не багато, але є простуди, пневмонії. Є ПЛР-негативні, а є ПЛР-позитивні. Моніторимо ситуацію. Ми сьогодні знаходимося, як на медичній війні і просимо в першу чергу порозуміння. За добу тільки 80 рентгенівських знімків, уявіть, яке навантаження на рентгенологів. Я хочу нагадати, що в 2017 році було виділено 3 мільйони на цифровий апарат, який потім був відмінений. І зараз, щоб був цифровий апарат, була б зовсім друга епопея. Ситуація контрольована, але не прогнозована. Дотримуйтесь правил особистої гігієни, дистанції, носіть маски, якщо є можливість — працюйте дистанційно. Всім здоров’я.

Графік захворюваності на COVID-19 за жовтень — 169 випадків та шість смертей

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Valentina Mandziuk

    Що значить епопея?
  • Alexs Tkachuk

    А невіруючі в вірусологію коменти вже не лишають?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up