Гриценко про ключові реформи, які влада так і не спромоглася провести

Гриценко про ключові реформи, які влада так і не спромоглася провести

Лідер політичної партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко з робочим візитом перебував в Івано-Франківську.

Під час зустрічі з журналістами обговорили основні напрямки, в яких повинна рухатися держава, а також стан проведення реформ.

Анатолій Гриценко наголосив, що Порошенко та парламент за 3,5 роки насправді могли завершити три ключові реформи, без яких країна не може рухатися вперед, проте – цього зроблено не було.

«Перше – це нарешті справедливий суд. Об’єктивно скажу, що чимало зроблено. Але і тут вийшли за межі – надвисоке забезпечення суддів, порівняно з пенсіями та зарплатами українців. Тим не менше суд не працює. Немає останнього ключового – покарання ЗА.

Відео дня

Законопроект 4109, який внесений мною, і ще з лютого місяця лежить в парламенті. Він якраз і передбачає жорстку кримінальну відповідальність за хабарництво, яке впливає на прийняття судових рішень. Тому на додаток до всього, що зроблено – стимулів, професійного відбору, навчання – потрібно додати «меч покарання», який передбачає для хабарників пожиттєву тюрму, без права на амністію, з конфіскацією майна. Ось чого не вистачає.

Ну і звичайно запровадження антикорупційної системи судів, які дозволили б швидко притягнути до відповідальності найвищих посадових осіб. Якщо не буде суду, який гарантує захист прав, свобод і власності кожного з нас, - то не варто говорити про будь-яку іншу реформу.

Друга реформа – енергетика. Негайно потрібно провести повну ревізію наявних у нас ресурсів. Імпортний газ нам не потрібен.

Що ж стосується енергоефективності. Ми повинні за рахунок зменшення споживання електроенергії, знизити ціни наших товаровиробників. Ми зараз витрачаємо на одиницю продукції в 5 разів більше, ніж інші. Поставляючи наші товари на експорт, - їм дуже важко конкурувати на ринку. Тому потрібно розвивати енергоефективність та взятися за приведення в порядок тарифів.

Реально можна зменшити тарифи – провести ревізію наявних ресурсів, ціноутворення, викинути з ціноутворення дорогі яхти, футбольні клуби, телеканали, утримання фракцій, міністрів та прокурорів і отримаємо реальну тарифну політику.

І третє – реформа силового блоку. Тут важливо змінити філософію. Сьогодні силовий блок держави зорієнтований на захист влади від народу, а не на захист народу від зовнішнього ворога. Захищати країну нема кому, зате владу є. Це неправильно і саме президент повинен змінити ситуацію.

Після введення цих змін, можна починати говори про інші реформи», - пояснив Анатолій Гриценко.

Також, лідер «Громадянської позиції», повідомив, що разом з однопартійцями з шести областей поїдуть на кордон зустрічати Михайла Саакашвілі.

«Це насправді не питання Саакашвілі чи його політичного майбутнього, - це наше з Вами питання: Як далеко може зайти влада у своїй нахабності, брутальності та мерзенності, намагаючись закрити рота тому, хто висловлює іншу думку, ніж влада хоче чути. Саакашвілі не чіпали, поки він був у команді президента, як тільки він почав говорити проти шерсті - почалися репресивні дії, які завершилися позбавлення громадянства. Тому ми солідарно його підтримуємо, розуміючи, що це може статися з кожним. Держава не повинна у будь-кого так легко забирати громадянство», - сказав Гриценко.

Під час зустрічі обговорили і новий закон «Про освіту». Анатолій Гриценко заявив, що він категорично проти 12-річної школи.

«У освітній реформі є позитивні речі, які поки що на рівні декларації, адже вони не підкріплені фінансово – фінансової бази під це не підведено і очевидно реформа буде відкладатися. Є позитивні речі, пов’язані з атестацією вчителів, з переглядом навчальних планів, з підвищенням грошового забезпечення вчителів і так далі. Але я категорично не сприймаю 12-річну школу. Я маю підстави щоб заявити, що рівень знань у школах падає. Нам важливо, щоб наші діти отримували не атестати і дипломи, а знання та світогляд».

Пресцентр Козятинського осередку ПП “Громадянська позиція”

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:10 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 16:04 Масштабна пожежа: показали фото, як рятувальники боролися з наслідками атаки на Вінниччину photo_camera 15:07 Переселенка з Генічеська викладає живопис у музичній школі 14:09 Козятинські «Сірі вовки» представили наш район на змаганнях з волейболу та вибороли «бронзу» photo_camera Від читача 17:25 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 13:56 «Ми на мить забули про війну» 13:00 Самгородоцька «Блискавка» завітала до козятинських рятувальників photo_camera 12:14 Рушники, вишиті у скандинавській техніці, писанки та старі листівки — що цікавого на виставці в Музеї photo_camera 11:40 У вечірні години можливі відключення електроенергії по всій Україні 10:05 У Козятинському ЦНАПі можна подати заяву на допомогу у зв'язку з інвалідністю внаслідок війни 09:18 Сьогодні, 8 травня в Україні День пам'яті та примирення 08:30 Під час ракетної атаки у Вінницькій області є влучання. Постраждав об'єкт критичної інфраструктури 08:07 «Футбол у нас є. Щодо фінансування, то надіємося, що воно буде» 18:02 У Козятині видають набори гігієни та дитячі підгузки. Розповіли, хто може отримати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up