Козятинчанка Ірина Колесник – в трійці кращих волонтерів України

Козятинчанка Ірина Колесник – в трійці кращих волонтерів України
Серед більше тисячі учасників посіла почесне третє місце.
  • Пишаємося. Днями експертна рада Національного конкурсу «Благодійна Україна» та більше ніж 40 залучених зовнішніх експертів оголосили найкращих благодійників та волонтерів країни. Наша землячка отримала диплом і увійшла в трійку лідерів у номінації «Волонтер року»

Для Ірини це вже третя нагорода. Перший диплом срібного лауреата Регіонального конкурсу «Благодійна Вінниччина-2017»  у номінації «Благодійність у культурі» отримала у 2018 році. Через рік перемогла в Регіонального конкурсу «Благодійна Вінниччина-2018». І цьогоріч, вперше отримала диплом на рівні України. Серед більше тисячі учасників Національного конкурсу посіла почесне третє місце.

Відео дня

Ми поспілкувалися з переможницею і дізнались, як воно, бути волонтером року?

За словами Ірини Колесник, у зв'язку з пандемією COVID-19 оголошення переможців відбувалось в онлайн режимі. У кожній з 24 номінацій номінантів вітали запрошені гості, а  «Волонтерів року» оголошувала заслужена актриса України, волонтерка Ірма Вітовська.

— Чесно скажу, ми не очікували, що нас подадуть в номінацію на Національний конкурс, — каже Ірина. — Коли була онлайн-трансляція, ми не дивилися її, бо були в роботі. А потім на електронну пошту прийшло повідомлення  — ви стали лауреатом у всеукраїнському конкурсі. Звісно, емоції переповнюють, надзвичайно радісно і приємно. Хочу сказати, що надзвичайно вдячна своїй команді, адже без неї я б нічого не досягла. Бо кожен день вони мене підтримують, стимулюють. Кожна така відзнака є безцінною! Бо це кропітка праця цілої команди небайдужих людей, які стали «агентами змін» Козятинського та Калинівського районів. Позаду уже багато реалізованих ініціатив та проектів і з кожним разом їх масштаб стає все більшим. Хочу наголосити, що всі разом ми маємо допомагати та підтримувати тих, хто цього потребує. Бо Україна - це ми!

Розповімо трішечки біографії. Ірина Колесник народилася 1987 в селі Козятин у простій родині, навчалася у козятинській школі №  9. Закінчила Вінницький коледж менеджменту та МАУП, а з 2006-2015 працювала в Козятинській РДА. Громадською діяльністю почала займатися з 17 років, брала активну участь у Революції Гідності, а з перших днів війни стала допомагати бійцям, що боронять кордони нашої держави. Нині допомагає і дітям, і військовим, і селищним громадам, і медикам. 

— За останніх п’ять років я побувала в самих віддалених точках Козятинського та Калинівського районів. Це були різні заходи: і допомога в написанні грантів, і підтримка в організації та проведенні свят, і цікаві формати навчання для старшокласників, – розповіла Ірина. – Ми відроджуємо національні традиції. У майбутньому плануємо відродити українське кіно.

Наразі вся увага закцентована на допомозі медикам. Команда Ірини активно допомагає лікарям, аби забезпечити їх засобами індивідуального захисту. Мешканцям Козятина вже роздали сотні захисних масок. А медикам, мало не щотижня, передають спецкостюми, респітароми, щитки. 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up