Козятину потрібен притулок для бездомних собак

Козятину потрібен притулок для бездомних собак

На вулицях міста дуже багато собак

 

Бездомні собаки давно стали візитною карткою нашого Козятина. Вони не один рік блукають навколо будинків, шукаючи місця, просять у людей їжу. Багато з них налаштовані агресивно, деякі переносять серйозні хвороби — небезпечні не тільки для них самих, а й для людей.

Проблема бездомних собак стосується всіх козятинчан. Адже кожен наражається на небезпеку, йдучи по вулиці, де їх найбільше скупчення. І я не погоджуюсь з нашими земляками, які вважають, що “спочатку для людей зробіть притулок...”  Вирішенням проблеми, на жаль, міська влада Козятина займається не ефективно. Витрачені кошти на кастрацію, але зуби собакам ніхто ж ліквідовував. Кусати вони менше не стали.

Не зменшилася кількість публікацій про випадки нападу зграй бродячих собак на перехожих. А це значить, що не поменшало таких неприємних подій.

Відео дня

Дитячі пісочниці стало модно закривати на ключ, таким чином убезпечують дітей від собачих екскрементів. У сумочку деякі кладуть шокери від собак, інші — костомаху чи хліб...

 

У сусідніх містах це питання вирішено по-європейськи

Проблему бродячих тварин вирішує комунальний притулок, а не стерилізація.

Я вже розповідала козятинцям про комунальне підприємство польського містечка Дембіца, де більше 15 років функціонує собачий притулок. За рахунок міського бюджету бездомні тварини відловлюються, утримуються. Місцева волонтерська організація здійснює своєрідний контроль притулку. Стерилізують тільки тих тварин, яких хочуть заб,рати в родини з невеликим достатком. Любителі тварин відслідковують подальше перебування утриманців у людей, які їх адаптували. Волонтери мають відповідну освіту, проходять спеціальні курси. Я запитала, чи не кусаються собаки після їх стерилізації (що стверджують наші козятинські вирішувачі проблеми з нападами зграй на людей). Отримала відповідь, що тварини перестають плодитися, а ось щодо агресії - про таке ніхто не відає. У польському містечку Дембіца пам'ятають часи, коли і на вулицях були бродячі агресивні пси. Вирішення питання стало можливим з їхньою ізоляцією в притулку та активною роботою волонтерів по пошуку людей, які їх візьмуть до себе.


 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергей Орлюк

    Одна собака в день съедает сухого корма на 14-15 гривень. Дальше считайте сами...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up