«Лишають просто так»: які велосипеди крадуть у Козятині та чи знаходять їх?

«Лишають просто так»: які велосипеди крадуть у Козятині та чи знаходять їх?
Відремонтована вулиця Підгорбунського. Тут мали зробити велодоріжку. Бачимо, як велосипедист їде посеред дороги, оминаючи припарковану автівку
  • Поїхали. За статистикою, найбільше крадіжок велосипедів трапляється у людних місцях, де козятинчани залишають свої «ровери» без замків. Що кажуть у поліції про ці випадки та які настанови дають керманичам двоколісних?

Продовжуємо тему «Козятин очима велосипедистів». Розпочали ми її з відсутності велодоріжок. Це актуальна проблема для нашого міста, адже велосипедистів тут багато, а їздити немає де. Частенько на дорогах можна зустріти двоколісного, керманич якого женеться посеред дороги, оминаючи ями на узбіччі. Або ж їдуть тротуарами, де ходять пішоходи. З минулої публікації можна дізнатися, що «світло в кінці тунелю» у велосипедній темі все ж таки є. Як зауважила нашим журналістам очільниця громади, цього року планують капітально відремонтувати вулицю Куликівського, де у проекті закладене будівництво велодоріжки. Це ремонт в комплексі: і дорожнє покриття, і тротуар від тунелю до школи № 2. 

Цього разу розповідаємо про велосипедні крадіжки. Як з цим у Козятині? За коментарем звернулися до козятинської поліції. Згідно з даними статистики, за минулий 2020 рік по велосипедах зареєстрували 43 кримінальних правопорушення. Із них не розкрили тільки сім. Решту поліціянти знайшли та повернули господарям. У цьому році, є вже п’ять заяв по крадіжках, два велосипеди ще шукають.

— Крадіжки велосипедів в основному скоюються в людних місцях, — говорить начальник козятинської поліції Роман Андрущак. — Люди залишають велосипеди біля магазинів, заправок, кафе просто так, не пристібнутими. Ідуть у своїх справах. А потім, коли повертаються, їх уже нема. Звісно, для злочинця це спокуса. Часто звертаються про крадіжку велосипедів у дітей. Починаємо розбиратися — батько йде додому, бачить, велосипед дитини, він його ховає, щоб провчити. І таких кілька фактів було. Також були випадки на  ПРБ. Там велосипеди крали з домоволодінь — злочинці проникали в приміщення та скоювали крадіжку. Ми знайшли правопорушників. Виявились, що це раніше судимі особи.

Відео дня

Частіше крадуть недорогі марки, прості. Дорожчі — рідше. Щодо ситуацій, коли велосипеди пристібнуті на парковочних місцях і їх викрадають, то, за словами Романа Андрущака, таких випадків у Козятин наразі немає.

А як з дотриманням правил дорожнього руху у велосипедистів? У поліції повідомляють, що найчастіше козятинські «роверисти» ними нехтують. 

— Правила для них неписані, — продовжує начальник поліції. — Наприклад,  по пішохідному переході переїжджають, а не йдуть. Можуть їхати дорогою, не показавши водієві, куди повертають. Слід пам’ятати, що велосипедисти — це учасники дорожнього руху. Їхати потрібно з правої частини по краю дороги. Є, звісно, окремі громадяни, які  дотримуються правил, але їх мало. Зараз посилили адміністративну відповідальність для велосипедистів. А ще хочу наголосити і звернутися до всіх велосипедистів — особливо в темну пору доби одягати світловідбивачі або на велосипед, або на одяг. Для того, щоб водій автівки міг бачити його на дорозі.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Костянтин Абрамов

    Їздити навчіться велосипедисти

    Читач41 reply Костянтин Абрамов

    Костику, а ти, скoтиняко, колись навчишся повороти в авто вмикати? Ти вже дістав своїми маневрами, про які усі мають лише телепатичними методами здогадуватись. Тому знаєш... а відсмoкчи-но прyтня зі своїми порадами, добренько? Тобі сподобається 100 відсотків!

    Костянтин Абрамов reply Читач41

    Щоб Ви шановні, без сідла їздили на велосипеді)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up