“Люстрували” голову Козятинської райради Валерія Стахова

“Люстрували” голову Козятинської райради Валерія Стахова
Тепер у майбутньому він бачить себе аграрним бізнесменом

Люстраційні реформи в країні “торкнулися” і Козятина. Так звана “місцева громада” змусила написати заяви на звільнення двох поважних в районі керівників — голову Козятинської районної ради Валерія Стахова та начальника районного управління освіти Аліну Діденко
Стосовно цієї події у вівторок, 7 жовтня, Валерій Іванович зібрав прес-конференцію із представниками місцевих ЗМІ. Так би мовити, щоб розставити всі крапки над “і”. Він написав заяву на звільненняи і відкликати її не збирається. 
— Користуючись нагодою хочу попросити у всіх своїх прихильників вибачення за такий мій крок і разом з тим сказати їм, щоб довірились ситуації і повірили, що це необхідно було зробити, — сказав Валерій Стахов. — Цей крок був правильним з моєї сторони. Буду відвертим — це рішення я прийняв не позавчора і навіть не місяць тому. Єдине, що я планував цю подію зробити дещо по-іншому. Я щиро вірив, що буде працювати закон про люстрацію. Хотів пройти люстраційну комісію, щоб показати всім людям — мені немає чого приховувати і переконаний в тому, що я цей процес пройшов би нормально. Я прихильник люстрації, але законної. Проте сталося так, як сталося. 
За плечима серйозний термін — 12 з половиною років на посаді голови райради. Я працював при чотирьох президентах, чотирьох головах обласних рад, шістьох головах РДА, восьми губернаторах. Все це дає підстави порівнювати і зважувати ситуацію, що відбувається.  І сьогодні, коли прийшли люди, які представили інтереси громади Козятинського району, то на моє переконання вони не мають ніякого відношення до громади. Але заяву я написав з тої позиції, аби підтвердити: “Я ніколи не тримався ні за яку посаду. І хочу сказати, що керівник може бути ефективним лише в тому  випадку, коли він перестає боятися, що його звільнять”. Своїм звільненням я б хотів привернути увагу всієї громадськості до того, що нам усім разом слід прочитати Булгакова “Собаче серце”. Адже коли керують Швондери і Шарікови — обов’язково будуть проблеми. Тому власне і відбувся отакий мій крок. 
— В чому саме ви вбачаєте кримінальне праворушення з боку дій “люстраторів” і чи звернулись з відповідною заявою до міліції? — було запитання від “RIA-Козятин” до Валерія Івановича.
— В моєму розумінні скоєно кримінальне правопорушення. То ж привертаю увагу правоохоронних органів і хочу побачити їх реакцію на такі дії. Заяву я не писав. Адже все, що відбувалося, можна побачити на відео, викладеному в ютубі.
— Які тепер плани на майбутнє? — поцікавилась “RIA-Козятин”  у пана Стахова.
— На майбутнє я буду займатися аграрним бізнесом. В мого батька є шматок землі і моя дружина є співзасновником ТОВ “Бродецьке НГП”. Тому мені вистачає, я не жадібний.
— Кого ви бачите на посаді голови районної ради? — запитали наостанок.
— Я хочу сказати, що на моє переконання політикою повинні займатися молоді люди, із суперкласною освітою. А якщо “качелі ” роблять люди, яким уже за 50, я не хочу нікого образити, але коли до 50 не займався цим, то нема чого і після. Потрібно сідати і глядіти онуків або займатися улюбленою справою. Я бачу по собі. Те, що вдавалося робити в 35 років, то в 45 — ефект не той.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up