Махаринці прославляються новими інвесторами

Махаринці прославляються новими інвесторами

Розпочато будівництво елеватора

У с. Махаринці розпочалося 3 жовтня будівництво елеватора компанії ТОВ «ВІН-АГРО-ЕКСПОРТ» із інвестиційною складовою 12 млн доларів. Підприємство забезпечуватиме роботою більше 100 осіб.

— Не залежно від того, що підприємство буде повністю автоматизованим, — повідомив у ексклюзивному інтерв’ю газеті “RIA-Козятин” засновник компанії, що почала будівництво, Анатолій Ярмоленко. —  Крім самого елеваторного комплексу ще буде відкрите велике автотранспортне підприємство, яке допомагатиме аграріям в період прибирання урожаю при нестачі транспортних засобів.

Відео дня

За словами пана Ярославського, був зроблений аналіз місця розташування елеватора.

— Тут хороші показники сільхозвиробників, у яких хороша урожайність, тому є велика перспектива для елеваторного комплексу, — сказав він. — Також місце знаходиться неподалік від магістральної гілки залізничної дороги, де в подальшому можна буде дуже ефективно відправляти продукцію. Інвестиція чисто українська.

Прогнозована ємність зберігання збіжжя зерносховища становить 65 тис. тонн. Його потужність дозволить приймати на зберігання до 600 тонн зерна на годину, а відвантажувати - до 300 тонн.

Для забезпечення високої якості зерна та зернобобових, які зберігатимуться на елеваторі, проектом передбачено будівництво та облаштування сучасної лабораторії з визначення хімічного та біологічного складу зерна.

Потужності даного підприємства дозволятимуть впродовж доби завантажувати і розвантажувати залізничний ешелон. На підприємстві планується будівництво залізничної гілки для відвантаження збіжжя залізничним транспортом, потенційно - до півсотні вагонів на добу.

За словами директора товариства Артема Колесника, комплекс матиме можливість сушити до 2 тисяч тонн кукурудзи при вологості з 28% до 14%. При зменшенні вологості потужність сушки буде збільшуватися. Щодо потужності очистки, то вона становитиме до 9 тисяч тонн зерна на добу.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, який взяв участь в офіційному старті будівництва, на Вінниччині таких потужних елеваторних комплексів є лише два.

Назвали зерноперевантажувальний комплекс — “Андріївський”.

На урочистому відкритті Анатолій Ярмоленко наголосив, що приємно бачити, як мрії, які народжувалися в офісах, матеріалізуються на території Вінниччини.

— Наша компанія працює на аграрному ринку більше 20 років. Вінниччина стала для нас другою рідною домівкою, другою Батьківщиною, як ми між собою її називаємо. Мені в першу чергу хотілося сказати великі слова вдячності всім тим, хто в тій чи іншій мірі посприяв, щоб цей день відбувся.

Виробництво планують запустити у травні 2019 року.

З виступів перших осіб “ВІН-АГРО-ЕКСПОРТ” стало відомо, що агроекспорт, це лише маленька частина однієї великої плідної потужної сім’ї під назвою “Вектор Олтрейд”. Завдяки швидкому поєднанню позицій “прийняли і відвантажили” підприємство зможе нівелювати таку затратну частину, як зберігання. Коли сільгоспвиробнику потрібно буде доставити своє зерно з господарства в порт. Адже в період збирання врожаю ціна на зерно, на олійні культури валиться вниз і сільхозвиробник банально не встигає виконати контракт. У такій ситуації елеватор не залишить на самоті жодного сільхозвиробника. Підприємство допоможе швидко, якісно, чітко, надійно виконати контракт та допоможе з логістикою.

Керівництво підприємства обіцяє приємно здивувати цінами та співпрацею, та сподівається протягом року вийти із “такої сірої конячки на позиції лідера в цьому регіоні по прийнятому зерну”. Ті рішення в процесі проектування і в реалізації об’єкту  мають мінімізують вплив на навколишнє середовище. Підприємство має всі можливості для того, щоб праця цього об’єкту не виходила за рамки існуючої діяльності громади.

На території підприємства передбачено всі побутові споруди, які необхідні для того, щоб персонал підприємства мав можливість приходити на роботу як “білі люди”, в чистому, переодягнутися та піти працювати, а потім, відпрацювавши, помитися, переодягнутися та чистими піти додому.

Бажаємо успіху ВІН-АГРО-ЕКСПОРТ у будівництві та процвітання у функціонуванні.

Хочу привітати і громаду села Махаринці, тому що початок цього будівництва, це в першу чергу і надходження до бюджету, це і забезпечення робочими місцями, це і розвиток інфраструктури не тільки села, а і усієї Козятинщини.

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up