Максим Ільчук у водокачці упіймав метрову щуку

Максим Ільчук  у водокачці упіймав  метрову щуку
Максим Ільчук упіймав  щуку довжиною понад 1 метр і масою більше 6 кілограмів

Дозвілля. Козятинчанин, 31-річний Максим Ільчук вже 20 років ловить рибу на водокачці. Але такий улов у нього вперше. Чоловіку вдалося зловити майже метрову щуку, вагою більше шести кілограмів. Як йому це вдалося?

Козятинчанин Максим Ільчук з дитинства захоплюється риболовлею. Найчастіше ходить на ловлю риби у наші  місцеві водойми. Є членом рибальського клубу. Днями він показав у соціальній мережі фото щуки, яку упіймав на водокачці.  

 — Коли тягнув, думав улов затягне на цілих 20 кілограмів. Рибина була важкенька. Коли витягнув, зважив. Вона була вагою понад 6 кілограмів. Впіймав я цю рибу на спінінг, ще використовував різні приманки, на живця, або ж блешні. Щука - хижа риба і полюбляє, щоб приманка рухалась. Ще можна ловити щуку на вертушки, мандули. На червяк вона не ловиться. Тому тут потрібно мати арсенал рибацьких снастей,  — розповідає рибалка.
Чоловік  на водокачці ловить рибу більше 20 років. За цей час мав різний улов, різної ваги. Трофейну щуку йому вдалося тут упіймати вперше. Зізнається, взагалі в нашій місцевій водоймі мати такий улов рідкість.  

— Я витратив більше години аби зловити тут щуку. Добре вивчав місця, де вона може бути, спостерігав. Маю вже чималий рибацький досвід і він мене не підводить. Ходжу на риболовлю я зазвичай вранці. У вихідний день можу в обід вийти або ж ввечері. Зараз дуже тонка крига, тому я поки не ризикую йти на лід. Але взимку, коли крига міцна, я теж часто рибалю,  — додає чоловік.
Свою  - 6-кілограмову щуку Максим Ільчук заморозив у холодильнику, поки не вирішив, як буде її готувати. Найкраще, каже, робити котлети чи протушкувати. Великі щуки зазвичай поважного віку.
— Щуки у водоймах нашої місцевості можуть жити до 20-ти років. Ще є такі особливості, що цей вид риб в деяких випадках досягає маси тіла 20-30 кілограмів, а максимальна довжина щуки може бути до  1,5 метра, — коментує начальник відділу іхтіології Вінницького обласного управління Держрибагентства Марія Якименко.
 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up