Микола Маковський: “Бобрів убили люди”

Микола Маковський: “Бобрів убили люди”
Козятинчани не вірять, що бобри на Водокачці просто задихнулися

В минулому номері газети “RIA-Козятин” була опублікована стаття про те, що на нашій Водокачці знайшли здохлих бобрів. Животами догори вони плавали на поверхні водойми. Таке видовище вразило козятинчан, особливо тих, хто живе поруч.

Нагадаємо, керівник організації мисливців та рибалок Володимир Зайчик запевнив газету: “Ознак того, що бобри були застрелені, не було.” Загибель бобрів він мотивував  спекою та тим, що вони задихнулися у воді.

Однак козятинчанин Микола Маковський, який звернувся до редакції, впевнений, що бобрів знищили люди.

Відео дня

— Ми часто приходимо на нашу Водокачку з дитиною погратися, посидіти на лавочці біля водички, — каже Микола. — Мій восьмирічний син Сергій з блиском в очах задавав мені питання, а де бобри? А коли ми їх побачимо? Я йому відповідав — сиди тихенько і побачиш їх. Тварини пропливали біля нас і син був надзвичайно щасливий. У нього було стільки радості, емоцій. Ви уявіть, ці прекрасні тварини знайшли в Козятині свою домівку! І тут ми якось прийшли, а їх немає. На питання сина я вже відповісти не зміг…

Від місцевих рибалок Микола почув страшну новину, яка відгукнулася в його серці болем — немає бобрів. Двоє здорових красенів Водокачки загинули.

— Я сам полюбляю рибалити, — продовжує Микола. —  І неодноразово їх бачив. Навіть дитинчата-бобренята підпливали до мене, рвучи травичку з берега. Хочу сказати, що я не вірю, що вони загинули одночано своєю смертю від спеки. Адже в першу чергу помирають малі бобри, вони слабші! Здається, залишилася самка з маленькими бобренятами. Я дуже хвилююсь за їхнє життя. Адже підозрюю, що це людський чинник, а не природній. Бобрів убили люди.

Пан Микола звертається до козятинчан, не бути байдужими до природи і берегти її: “Хочу щоб наші діти виховувались добрими, милосердними до живої природи. І не мовчали, коли бачать знущання з живих істот”.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up