Міст через залізницю на Білоцерківській жде обвал

Міст через залізницю на Білоцерківській жде обвал

Газета “RIA-Козятин” в кінці минулого року писала про аварійний стан одного з козятинських мостів. Його обіцяли відремонтувати в цьому році

За місяці, які пройшли з листопада, ситуація тільки погіршилась. Тоді журналісти газети “RIA-Козятин” підрахували, що за добу міст перетинає в середньому сім тисяч автомобілів. Складні зимові природні умови та величезна кількість транспорту, яка проїхала по цьому мосту за останній час, ще більш підточили стару споруду. Часом, коли йдеш цим мостом, стає просто моторошно дивитися під ноги — крізь дірки у покритті можна побачити далекі рейки. Опори мосту такі ж “стомлені”, як і він сам. Після проїзду великої вантажівки вони, здається, стають ще порепанішими, бо з них випадає каміння. Металеві частини моста усі погнуті та гнилі. Їх навіть на металобрухт не крадуть.

Так тоді прокоментували ситуацію газеті “RIA-Козятин” у “Вінницькому облавтодорі”.

— Поки що міст не аварійний, — стверджував у листопаді минулого року начальник відділу технічної експлуатації Володимир Каленський. — За п’ятибальним ступенем аварійності він посідає третій рівень зношеності. Але на даний період часу завершується робота над проектом реконструкції мосту. За планами, її мають здійснити у 2017 році. Капітального ремонту мосту не проводилось уже протягом 50 років. А те, що у мості дірки, то я їх не бачив, хоч і був там цієї весни...

Відео дня

Пан  Володимир пообіцяв, що зв’яжеться з відповідними службами і дасть указівку залатати пробоїни в мості на Білоцерківській у Козятині. На питання журналістів про те, чому не стоїть перед в’їздом на міст знак обмеження тоннажної пропускної спроможності споруди, він відповів досить туманно. Мовляв, якщо не стоїть, то і не треба.

Мабуть, так само в автодорі казали й про Шулявський міст у Києві, який “впав” 27 лютого. Прогнулася одна з секцій. Уночі обвалилася пішохідна частина мосту: бетонна плита впала на одну з машин, що стояла під шляхопроводом. Люди, на щастя, не постраждали.

У Вінниці вирішили не чекати подібного розвитку подій. 11 березня розпочався ремонт Київського моста у Вінниці. Він був збудований в 1964 році, нарешті його капітально відремонтують. Протягом року мостобудівельники з київської компанії «МСУ-2» посилять опори мосту, замінять дорожнє покриття, розширять пішохідну частину мосту, зроблять нову зливову каналізацію та багато іншого. Орієнтовно, основні роботи закінчаться в листопаді 2017 року. І це коштуватиме місту 56,5 мільйона гривень.

Коли козятинська влада нарешті зверне увагу на аварійний стан нашого моста? Буде чекати обвалу та людських жертв чи схаменеться та буде лобіювати його терміновий капітальний ремонт? Це ж в інтересах місцевих можновладців. Якщо міст все-таки рухне, то цим дуже погіршить інфраструктуру Козятина та ускладнить працю залізниці. Тоді витрати на терміновий ремонт будуть набагато більші. А поки що всім, хто перетинає міст чи проїжджає під ним  на потязі, залишається лише сподіватися на  свого янгола-охоронця.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up