Мобільний зв'язок поступово відновлюється: найкраща ситуація на Вінниччині

Мобільний зв'язок поступово відновлюється: найкраща ситуація на Вінниччині
  • Зв'язок в Україні поступово відновлюється. Телеком-компанії точково продовжують працювати на генераторах.
  • Сім областей мають найкращу ситуацію. Вінниччина у цьому списку.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

— Найкраща ситуація з роботою базових станцій у Вінницькій, Закарпатській, Львівській, Рівненській, Сумській, Черкаській та Чернівецькій областях, — цитуємо повідомлення. — У Херсонській, Харківській, Кіровоградській, Полтавській та Миколаївській областях досі маємо труднощі. Енергетики працюють без упину, щоб скоріше відновити електроенергію. Разом з нею поступово повертається і зв‘язок.

Раніше Федоров повідомляв, що через масовані ракетні удари російських терористів у багатьох регіонах впав інтернет-трафік. Базові станції та оператори фіксованого зв'язку за можливості перейшли на генератори. Мобільні оператори, де працюють вишки — перевантажені трафіком.

Відео дня

— Команда Мінцифри централізовано допомагає організувати підвезення дизельного палива та вирішення інших операційних завдань. Виклик, який не бачила жодна країна у сфері телекомунікації. Як і в інших сферах, — відзначав Федоров. — Пройдемо його. Чітко знаємо, що робити, працюємо. І з кожною новою атакою будемо сильнішими, поки не переможемо.

У вас працює мобільний зв'язок? Пишіть у коментарях.

У Вінницяобленерго, нагадаємо, повідомили, що у четвер, 24 листопада більшість споживачів області до 24 години будуть відключені від електромережі. Деталі у матеріалі: Графіки відключень скасували, більшість споживачів сьогодні буде без світла

До речі, у Козятині є чотири «Пункти незламності». Там є усі базові послуги: це електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Безкоштовно і цілодобово.

Розповідаємо про можливості таких острівців безпеки та тепла, а також даємо посилання на інтерактивну мапу пунктів по Україні у матеріалі.

Також у Козятині розгорнули пункти, щоб зігрітися та зарядити телефони.

 

Читайте також:

«Країна на порозі блекауту»: мер Козятина звернулася до громади робити запаси води, їжі, медикаментів

З понеділка, 21 листопада в населених пунктах Глуховецької громади облаштують пункти обігріву

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up