На Вінниччині дуже важка ситуація з енергопостачанням — Зеленський

На Вінниччині дуже важка ситуація з енергопостачанням — Зеленський
На фото лише один приклад наслідків російської атаки за останні дні. Це трансформатор на одній з великих підстанцій на заході України. В момент влучання в нього без світла залишилося близько 400 тис людей
  • Минулої доби енергетики працювали, щоб відновити нормальну технічну можливість постачання електрики. Наразі аварійних відключень уже значно менше. По країні діють планові.
  • Складна ситуація у 17 областях країни та місті Київ. Відновлюють подачу світла і на Вінниччині. У нас ситуація дуже важка.

Станом на вечір 18 листопада у більшості областей, де тривають відключення, діяли саме стабілізаційні погодинні графіки. Аварійні ж відключення застосовували більшою мірою на Одещині та в Києві. Про це йдеться у зверненні президента України Володимира Зеленського.

«Важка ситуація з енергопостачанням зберігається загалом у 17 регіонах та в столиці. Київщина й Київ, дуже важко — Одещина, а ще Вінниччина й Тернопільщина», — підкреслює Зеленський.

Відео дня

Як інформує Укренерго, 19 листопада, у всіх регіонах України з 00.00 до 02.00 та з 8.00 до 24.00 будуть застосовуватись планові відключення.

Додаткові аварійні відключення не прогнозуються.

«Обмеження споживання — це наслідки ракетних атак рашистів на енергосистему України. Цього тижня це вже була шоста, — зазначають у повідомленні. — Пошкоджень багато, вони складні. Ремонтні бригади працюють цілодобово і без вихідних над відновленням понівеченої інфраструктури, щоб повернути світло українцям. Цієї зими ми маємо проявити витримку та мужність, щоб протистояти ворогу на енергетичному фронті».

Довідка

Графіки планових відключень складають та застосовують обленерго, перелік яких можна знайти за посиланням https://bit.ly/3EGx3np

«Укренерго» не відключає конкретні будинки, вулиці чи міста, а надає обленерго лише обсяги (мегавати), на які треба зменшити споживання. 

Інформацію про відключення послуги на Вінниччині можна перевірити:

 

Читайте також:

Як підготуватися до аварійних відключень світла, газу та води? Інфографіка

Наскільки ймовірною є ситуація блекауту — розповідає енергетичний експерт

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up