Поки грипу немає, подбайте заздалегідь як захистити себе

Поки грипу немає, подбайте заздалегідь як захистити себе

Захворюваність на гостру респіраторну вірусну інфекцію (ГРВІ) по району зросла на початку жовтня.

З 5 по 12 жовтня перевищений епідемічний поріг всього на 8%. Захворіло 475 осіб, із них 321 дитина. Зараз відмічається зниження захворюваності на ГРВІ. Найвища захворюваність припадає на вікову категорію 5-9 років, це 103 дитини і людей працездатного віку від 30 до 64 років. Більше хворіють жителі міста — 254 особи, в сільській місцевості захворіло 157 осіб. У районі та місті випадків захворюваності на грип не зафіксовано. Про це розповіла газеті “RIA-Козятин” районний інфекціоніст Козятинської районної лікарні Валентина Міклуха.

За словами Тамари Миколаївни, єдиним найбільш ефективним та безпечним засобом профілактики від грипу є вакцинація.

— Щеплення проти грипу необхідно проводити не пізніше ніж за один місяц до початку епідемії грипу. У першу чергу дітям, які старші 6 місяців, які часто хворіють, вагітним жінкам, людям похилого віку, а також особам підвищеного епідемічного ризику: медичним та педагогічним працівникам, працівникам транспорту та сфери обслуговування. Це специфічна профілактика грипу.

Відео дня

— Які є вакцини?

— В Україні зареєстровано наступні вакцини: Ваксігрип (Франція), Флюарікс (Бельгія), Інфлувак (Нідерланди) і GCFLU(Корея).

— Де і як в Козятині можна вакцинуватися?

— Уже з минулого тижня жителі міста Козятин почали одержувати щеплення проти грипу власним коштом. Щеплення можна зробити після огляду сімейного лікаря в Козятинській міській амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Люди з району можуть вакцинуватися в районній відповідній амбулаторії або на місцях.

— Які є ще способи профілактики?

— Для не специфічної профілактики грипу використовують противірусні препарати: аміксин, арбідол, ремантадин, лаферобіон, оксолінову мазь та інші.

Підвищує опірність організму до інфекції вживання продуктів, збагачених  вітаміном С: лимонів, капусти, настій шипшини, соків. Обов’язково в раціоні повинні бути цибуля та часник. Покращують імунітет регулярне перебування на свіжому повітрі, загартування, позитивні емоції та оптимізм.

— Що робити при перших ознаках?

— При перших ознаках грипу потрібно ізолювати хворого, виділити окремий посуд, викликати лікаря. Приміщення, де перебуває хворий, провітрювати 4 рази на добу, посуд і предмети догляду кип’ятити, а членам сім’ї носити маски. Ні в якому разі не займатися самолікуванням!

— Ваші побажання мешканцям міста і району?

— Поставтеся до грипу зі всією серйозністю, як до дуже небезпечного та підступного ворога. І не зневажайте простими правилами попередження захворювання та його ускладнення. Бережіть своє здоров’я та здоров’я оточуючих.

Включіть у раціон часник, цибулю та хрін з медом
 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні 20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up