Помічені на знищення

Помічені на знищення

Хочуть зрізати екологічну захисну смугу Козятина

Минулої п’ятниці активісти Козятина, на чолі з Володимиром Цимбалюком, побували в районі тунелю на вулиці Довженка, де помічено 53 дерева, які планують вирубати.

Причина візиту — збереження навколишнього середовища. Уздовж залізниці висаджувались дерева (тополі), які були захистом від шуму та пилу. Ці шкідливі фактори виявляються внаслідок інтенсивного руху по залізничній колії. Дистанція житлової зони до залізниці головної колії не витримана, тому ці насадження грають захисну роль. Якщо дерева вирізати, страждатимуть в першу чергу мешканці ближньої територї. Подібне відбулося на паралельній вулиці Куликовського, де мерія вирізала в минулому році ряд тополь. Я розумію, що потрібно вирізати ті дерева, які вже віджили свій термін, які засохли, пошкодженні і являють небезпеку для оточуючих та можуть впасти. Але ж не живі.

Присутній на акції завідувач козятинського міжрайонного відділу лабораторних досліджень Міністерства охорони здоров’я України Леонід Ящук, який все життя пропрацював у санепідемстанції, припускає, що тут грає роль той фактор, що мер викликав спеціалістів, аби уберегти жителів. Щоб дерева не впали на людей, як це було в інших містах.

Відео дня

— Але ці тополі, які були раніше на Куликовського, не всі були, на мій погляд непридатними. Вони ще могли жити. — впевнений Леонід Олександрович. — Можливо, потрібно було тільки обрізати сухі гілки? Це мали вирішувати спеціалісти. Але факт, що при нинішньому мерові інтенсивно вирізаються всі дерева.

Дійсно, це вирізання дерев присуще саме Пузиреві. Ніхто раніше до цього так завзято, з такою ненавистю і люттю не ставився до навколишнього середовища міста. Він, можливо, з цього має зиск?

Хочеться тут згадати і про опалювальний сезон, коли опалювалися котельні тирсою.

Цілеспрямовано загаджувався і екологічний стан Козятина. Адже паливо з тирси має бути брикетоване! Викиди золи в атмосферне повітря збільшилися в рази. Про це свідчать дослідження лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я. За замірами минулого опалювального сезону тільки дві котельні на ПРБ не перевищували викиди в атмосферне повітря золи, в інших котельнях було перевищення.

А зараз на вулиці Довженка дерева, зелень, красу, шумо-звукоізоляцію, місце гніздування для пташок, дім для жаб та їжаків, для котів, для собак, для комарика хочуть знищити. Городяни мають відстояти цю живу красу. У свою чергу волонтерський центр газети “RIA-Козятин” направив листа керівнику Жмеринської дистанції захисних лісонасаджень Державного територіально-галузевого об'єднання "Південно-Західна залізниця" Володимиру Свистуну (саме на його балансі знаходяться ці дерева) для з’ясування обставин справи.

Як ви ставитеся до вирубки дерев в районі тунелю, які, на даний час, вже пронумеровані як хворі?

Ми запитали у козятинчан

Богдан Тодчук (17), студент:

— Якщо вони дійсно хворі, то позитивно і на їхньому місці мають посадити нові дерева, а якщо не хворі — негативно.

Валерій Мошко (28), приватний підприємець:

— Проти вирізки дерев, але якщо вирізають, то на те місце нехай посадять нові дерева (туї, декоративні).

Василь Іванович (77), пенсіонер:

— Негативно. Нехай запросять відповідних спеціалістів, щоб встановили, на скільки відсотків вони хворі.

 

Анна (14), школярка:

— Позитивно, щоб посадити нові дерева.

Ольга Василюк (34), приватний підприємець:

— Негативно, бо дерева не хворі. Нехай запросять спеціалістів для консультації.

Ніна Володимирівна (78), пенсіонерка:

— Старі дерева потрібно зрізати, щоб не впало на людину. Молоді дерева негайно посадити.

 

 

.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (3)
  • Володимир Петрович Сушко

    І Пушкінський теж треба вирізати і закласти новий.
    Убожиство а не парк.
  • Володимир Петрович Сушко

    Де в тополі крона!?
    Єкологи.
    Забор спеціалізований там повинен бути!!!Він і є хахтстом від шуму і пилу.
  • RIA-Козятин

    Новини Козятищини на нашому Телеграм-каналі: https://telegram.me/RIA_kazatin_bot

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled 06:02 Лавка пенсіонерів, яйце невідомого птаха і дитяча гойдалка на стадіоні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up