Про канікули, генератори, святкові заходи та сині костюми Миколаїв

Про канікули, генератори, святкові заходи та сині костюми Миколаїв
Козятинські школярі йдуть на зимові канікули. Сподіваємось, зима потішить їх сніжком на відпочинку
  • Освітні моменти. У школах Козятинської громади завершується перший семестр навчального 2022-2023 року.
  • Цьогорічний шкільний зимовий відпочинок стартує з 24 грудня і завершується 8 січня 2023 року. Тобто, у школу дітям 9 січня.
  • Розпитали у начальника управління освіти Козятинської міської ради Інни Мадей про канікули, святкові новорічні заходи та про генератори у навчальних закладах

Цей навчальний рік в Україні триває з 1 вересня до 30 червня. Дати канікул кожна школа встановлює самостійно. Проте керівництво навчальних закладів має зважати на рекомендації МОН та безпеку в регіоні. Загальна тривалість канікул без урахування літніх має не перевищувати 30 днів.

Відповідно до стандартного графіка зимові канікули у школах України мають стартувати 26 грудня 2022 року і тривати до 8 січня 2023 року. Що стосується канікул на Вінниччині, відомо, що у більшості, понад 200 шкіл Вінницької області, канікули розпочнуться 26 грудня 2022 і триватимуть до 10 січня 2023 року. У понад 120 —  з 31 грудня до 15 січня. Однак є в області такі школи, учні яких відпочиватимуть три тижні – до 22 січня.

А як з канікулами у Козятинській громаді?

За словами Інни Мадей, більшість закладів освіти територіальної громади вибрали проміжок для зимових канікул з 24 грудня по 8 січня включно.

Відео дня

Щодо святкових заходів, то вони розпочалися в деяких школах ще з 6 грудня. В основному і масово вони проходять до Дня Святого Миколая. Цьогорічна особливість — всі стараються шукати блакитний одяг, аби Святий Миколай був одягнений у національній символіці.

—  Не знаю, чи усім це вдалося чи ні, але від червоного нібито відмовляються, — додала Інна Мадей.

Під час заходів дітям вручають новорічні подарунки. Це стосується вихованців дитячих садочків, учнів початкових класів та дітей пільгових категорій.

— З приводу новорічних заходів кожен заклад вирішує самостійно, наскільки дозволяє йому  укриття і їхні можливості, — прокоментувала Інна Мадей. — Садочки, в які ходять діти і де є більші укриття, там можна влаштувати більш ширшу програму. В садочки, які діти не відвідують, просто запрошуються на урочисту частину і вручаються новорічні подарунки.

Запитали ми у начальника освіти і про генератори. Адже на початку грудня, коли ми спілкувалися з Інною Мадей, вона повідомила, що генератори є у двох закладах освіти. Очікували ще шість. Очікування здійснились.

— Генератори закупили, — сказала вона. — Вони є у 2, 3, 5 ліцеях, а також у Махаринецькому та Кордишівському навчальних закладах.

Уточнити, чому немає генераторів у Козятинському ліцеї та ліцеї №1.

— Необхідності у генераторах такої потужності, які ми купували, в даних закладах немає. Адже для того, щоб підтримувати харчоблоки, потрібні генератори більше 20 кіловат, — відповіла Інна Мадей

Тож сподіваємося, що у наших школах буде тепло та комфортно, незважаючи на перебої з електропостачанням.

Наостанок нашої розмови Інна Мадей звернулася до козятинчан з єдиними побажанням —  мирного неба і найшвидшої перемоги!

Читайте також:

«Подарували дітям свято». Вихованці Самгородоцької школи-інтернату відвідали Тернопільщину

Ялинки не буде: козятинчани проголосували «проти» прикрашення головної новорічної красуні

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up