Прогулянка Козятинщиною: зупинка-парасолька, калюжі та небезпечні тополі

Прогулянка Козятинщиною: зупинка-парасолька, калюжі та небезпечні тополі
  • Козятин у фото. Кожного тижня ми об’їжджаємо місто і його околиці в пошуках цікавих фото. Цього разу в об’єктив наших кінокамер потрапили зупинки автобусів, відрізок дороги на Залізничне, водяне шоу на вулиці Матросова та стовп високовольтної лінії, з якого почалася наша мандрівка дорогами нашого краю

Традиційно ми починаємо нашу мандрівку перед вихідними чи у вихідні. Цього тижня вона почалася трохи раніше.

Вечірньою порою 15 жовтня, коли вже дехто може і спав, біля переїзду 1011 кілометра водій з пасажиром в’їхав у стовп. Після зіткнення автівки з залізобетонною опорою з іномарки залишилася груда металу. А стовп, чи то не витримав сили удару, чи виявився залізобетонним слабаком. Бідолашну опору електролінії втримали від падіння дроти, нагадавши незначним іскрінням, що то лінія високої напруги.

Відео дня

Залізний кінь далі поїхав на колесах евакуатора. Симпатичного мерса, звичайно шкода, та головне, що водій і пасажир після такого удару не мали серйозних ушкоджень.

У вихідні продовжили нашу мандрівку з вулиці Матросова. Там від тривалих дощів на дорозі з’явилася велика калюжа. Більшість водіїв минали водну перешкоду повільно. Любителі швидкісної їзди робили на дорозі водне шоу. Бризки так розліталися, наче пробивалися гейзери з-під землі. 

На вулиці Білоцерківській у нас кожного тижня зупинка. Подивилися, що будівельники на мосту встигли зробити. Реставрували продольні балки, й закріпили на них арматуру.

Об’їзною поїхали на спортивно-дитячий майданчик, що на вулиці 8-й Гвардійській. Скаржились бабусі й дідусі, що обіцяли його відремонтувати, але ніхто не ремонтує. Де дітям займатися спортом? - запитують нас. Звичайно про проблему того майданчика ми знаємо й напишемо. Тільки хочемо дати дві поради. По-перше, скільки на ПРБ уже було зустрічей із кандидатами на очільника міста? Потрібно було всіх привести туди. У кого рейтинг малий, точно відремонтував би. Може й пісочку діткам на дитячий майданчик завезли б. А в депутата Віктора запитати, де навколо майданчика паркан і де доріжка встелена для мам? На те він депутат, щоб у нього все питати.

Друге: на майданчику спортсменам справді ніде займатися. Зате там бувають дорослі «дітки», які в інші ігри бавляться. Тільки пляшки потім валяються. У багатоквартирних будинках є голови ОСББ, контролюйте прибудинкову територію, й на спортивному майданчику буде хоча б чисто.

На Залізничне їхали дорогою вздовж залізниці. Її сміливо можна назвати дорога-велодоріжка. Велосипедист на ній пересувається швидше від автівки. 

Раніше цей мікрорайон міста ми називали Козятин 2. За останні роки тут розширив свою присутність персонаж мультфільму «Умка». Спочатку його іменем був названий магазин, потім безалкогольне кафе, тепер він став символом автобусної зупинки.

Із Залізничного вже їхали через село Козятин. Ями на узбіччі там каоліном засипають. Дорога не найгірша. Тривожать на тій дорозі тополі аварійні. Такі дерева вкрай небезпечні. Хочеться вірити, що дорожня служба хоча б зробить на них кронування, й  у нас не повториться трагедія, яка трапилась під Бродецьким.

Щоб завершити нашу прогулянку на позитиві, ми поїхали до майбутнього парку відпочинку, що на вулиці Незалежності. Чи не кожного дня там з’являється щось нове. Виклали плитку з гніздами для дерев. Один на одного дивляться білий та чорний лебеді. 20 жовтня там будівельники збудували й лавку закоханих. Можливо, то лавка для Євгена Кошового, щоб він зі столиці бачив, як, сказавши про Козятин недобре, промахнувся.

Без коментарів

Городину на купи вже не складають, в хід пішло гілля дерев

Патрульні показують водію ступінь його порушення

 На місці колишнього складу міндобрив — сміттєзвалище

Песик, в якого всі друзі і від кожного він хоче уваги

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
09:30 На Вінниччині виявили небезпечний «врожай Шахедів» 08:26 «Міс україночка ліцею №1-2024»: опублікували фото учасників та результати голосування photo_camera 19:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 18:16 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up