“РЕС” по-новому з нового року

“РЕС” по-новому з нового року

Наші інтерв’ю

Усі питання, які надійшли на гарячу лінію газети “RIA-Козятин” відносно нововведень підприємством, що надає населенню електроенергію, ми переадресували начальнику Козятинських електромереж Ігорю Мульському. У ексклюзивному інтерв’ю він дав відповіді.

— Що відбувається з енергопостачальником в районі?

— З 1 січня 2019 року послуги з розподілу та постачання електричної енергії споживачам Вінниччини надаватимуться двома різними компаніями. Це ПАТ«Вінницяобленерго» як оператор системи розподілу та новостворена ТОВ «Енера Вінниця» як електропостачальника універсальних послуг. Місцезнаходження ПАТ «Вінницяобленерго» не змінюється і знаходиться за адресою: с. Сигнал, вул. Ярослава Мудрого, 172. Місце знаходження представників компанії ТОВ «Енера Вінниця», у Козятинському районі теж знаходиться в адмінприміщенні РЕМу на першому поверсі за тією ж адресою. Наголошую, що з 1 січня.2019 року ПАТ «Вінницяобленерго» не буде продавати електроенергію споживачам.

Відео дня

— Споживачам роздали заяви, що з ними робити?

— По-перше, потрібно звернути увагу, що кожному споживачу мають вручити дві заяви. Перша від ПАТ «Вінницяобленерго», яку необхідно було підписати та до 01.01.2019 року обов’язково повернути в РЕМ. Друга заява на приєднання від ТОВ «Енера Вінниця», вручається поштою разом з рахунками на авансовий платіж з банківськими реквізитами ТОВ «Енера Вінниця». Таку заяву теж необхідно підписати і повернути в офіс вже новоствореної компанії ТОВ «Енера Вінниця».

Зауважу, що лише після підписання обох заяв на приєднання окремо до кожної компанії для побутового споживача, буде забезпечено перехід від ПАТ «Вінницяобленерго» до ТОВ «Енера Вінниця».

Якщо ж одна з заяв не буде підписана та не повернута у відповідну компанію,то ПАТ «Вінницяобленерго» як оператор системи розподілу змушена буде в найкоротші терміни припинити електропостачання такому споживачу до моменту врегулювання цих питань.

— Що робити, якщо побутовий споживач втратив заяву-приєднання?

— Відповідь: якщо мова йде про втрату заяви-приєднання до умов договору про надання послуг з розподілу електричної енергії, то споживачу необхідно негайно звернутись до ПАТ «Вінницяобленерго» СО «Козятинські ЕМ», і на місці підписати таку заяву.

Якщо втратили заяву–приєднання до умов договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, є два шляхи. Звернутися до представників компанії ТОВ «Енера Вінниця» і на місці підписати заяву, або оплатити рахунок авансового платежу на січень компанії ТОВ «Енера Вінниця», це буде підтвердженням, що споживач буде купувати електроенергію в даній компанії.

Для підписання будь-якої заяви–приєднання має звернутись власник, електроустановки, але не члени сім’ї, родини, квартиронаймачі.

— Що необхідно робити побутовому споживачу, щоб не було плутанини в платіжках і оплаті при переході до нової компанії?

— Звертаю вашу увагу, що споживачу, крім рахунків на авансовий платіж ТОВ «Енера Вінниця», у січні 2019 року контролери принесуть останні рахунки за спожиту електроенергію грудня 2018 року, компанії ПАТ «Вінницяобленерго» (так як рахунки вручаються споживачу з місячним відставанням) їх необхідно буде оплатити, аби не бути боржником перед ПАТ «Вінницяобленерго».

Підсумовуючи вищесказане, головне - не переплутати розрахункові рахунки двох різних компаній, реквізити яких вказані у відповідних платіжках. Хоча, якщо проводити оплату у будь-якому банку, касир тієї установи рознесе оплату коштів на той рахунок, реквізити якого вказані в платіжному документі чи то ПАТ «Вінницяобленерго» чи ТОВ «Енера Вінниця».

— Якщо побутовий споживач розраховується в інтернеті через персональний кабінет, для нього щось зміниться у січні?

—  Якщо споживач користується Персональним кабінетом ПАТ «Вінницяобленерго», то йому необхідно востаннє відобразити показник лічильника станом на 01.01.2019 року і провести оплату, а починаючи з наступного місяця необхідно буде зареєструватися в Персональному кабінеті компанії ТОВ «Енера Вінниця» і там проводити розрахунки.

— Як можна підписувати заяви-приєднання коли люди не бачили самого договору?

— Договір є публічним і типовим для усіх побутових споживачів, з ним можна ознайомитись на сайті відповідної компанії.

— Що робити людям, в яких немає інтернету?

— Споживач може звернутись у відділення відповідної компанії, для ознайомлення з договором.

— Який відсоток підписаних споживачами заяв вже повернулися до вас?

— Якщо говорити про підписані заяви – приєднання до умов договору споживача про надання послуг з розподілу електричної енергії (з ПАТ «Вінницяобленерго»), то це близько 96%. Щодо підписаних заяв – приєднань з постачальником універсальних послуг, то така інформація мені невідома.

— Чи зміниться ціна електричної енергії для споживача при розподілі фірм, дочірніх підприємств на енергетичному ринку?

— Під час розподілу ціна електричної енергії не зміниться.

— Що буде із споживачем електричної енергії, які не захочуть підписувати

заяву-приєднання?

— Відповідь надано раніше.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (8)
  • Юрий Иванович

    Средний и крупный бизнес должны самостоятельно выбирать себе поставщика и заключать с ним и с оператором электросети соответствующие договора. Для населения эта процедура упрощена, ничего подписывать не нужно, все произойдет автоматически, сообщила глава регулятора Оксана Кривенко.
  • Таня Лукашук

    Перш хай дадуть нормальну електроенергію,а потім підписують заяви?В мережі 150-160В.це нормально що можна робити з такою енергією?
  • Саша Шевчик

    Сволота кацапська.
  • Дмитро Поліщук

    Увага ШАХРАЙСТВО .
    з 01.01.2019 року іде ДУРДОМ в ОБЛАСТЬ у вигляді Енергопостачання .
    1.На сайті не можливо створити свій персональний кабінет http://vin.enera.ua/ .
    2.Кол центр не відповідає , на сайті не вказано час роботи кол центра... а як виявляється він працює до 17.00 і не кожен день...
    3.Сайт оформленний ГИДОТНО,і від нього тошнить і голова починає боліти.
    4. Доступність на сайті жахлива... інформаційність жахлива... Людям які з компютером не на ти .. це жахливо заходити на сайт!
    5. Сайт серий  і жахливий і не доопрацьований..... А людям  вже подають що з 01.01.2019 року треба БІГТИ і рееструватись на сайт .. А то  ОБРУБАЮТЬ провода .

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:01 Рятувальники Вінниччини провели акції з безпеки у Козятині photo_camera 18:55 Магазини одягу та взуття Козятина (партнерський проєкт) 17:56 «Непосиди» з Самгородка виступили на обласному фестивалі танцю «Dance Поділля» play_circle_filled photo_camera 16:39 У Козятини переселенців проконсультують з питань захисту прав та отримання допомоги Від читача 11:35 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 15:29 Козятин схиляє голову перед пам'яттю Чорнобильських героїв photo_camera 14:01 Віктор Щаблевський: «Нас за одну ніч всіх із Чорнобиля відправили» photo_camera 13:00 Козятин і Сестринівка стали локаціями пленеру «Кращий художник — 2024. Місця сили України» 11:00 Дарували козятинчанам екоторбинки з патріотичними малюнками 10:08 Минулої доби на фронті відбулося 114 бойових зіткнень — Генштаб 09:11 Цей день в історії, 26 квітня. Яке сьогодні свято, прикмети і забобони play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up